ACNEWS

2024. September 21.   |   Máté, Mirella napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Zuckerberg beintett Harrisnak: Nem kapsz pénzt

Mark Zuckerberg Fotó: Youtube
Mark Zuckerberg Fotó: Youtube
Mark Zuckerberg, a Meta főnöke, a Facebook vezérigazgatója sajnálja a Biden-kormányzat által reá gyakorolt cenzori nyomást és dezinformáció-terjesztést. Nem fog pénzt adományozni a demokrata elnökjelölt Harris választási kampányának.
Hirdetés
Ad image

Az amerikai kormányzat és a Fehér Ház, Biden és Kamala Harris alelnök (most demokrata elnökjelölt) „hónapokon át ismételten nyomást gyakoroltak a Facebookra, hogy 2021-ben cenzúrázzon bizonyos Covid-19 tartalmakat, köztük humort és szatírát” – írja Zuckerberg a Jim Jordannek, a képviselőház igazságügyi bizottsága elnökének címzett levélben.

 „Úgy vélem – folytatja a Facebook főnöke -, hogy a kormány nyomása helytelen volt, és sajnálom, hogy nem szólaltunk meg világosabban”.

Zuckerberg azt is elmondta, hogy az FBI „figyelmeztette” a Facebookot, hogy a Biden elnök fiával, Hunterrel szembeni korrupciós vádak egy „orosz dezinformációs művelet”. „Most már világos – mondta Zuckerberg -, hogy a jelentés nem orosz dezinformáció volt, és utólag visszatekintve nem kellett volna leminősítenünk a történetet. Megváltoztattuk az irányelveinket és folyamatainkat, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer”.

Zuckerberg a levélben azt is jelezte, hogy a novemberi választások előtt is védekezni fog a befolyásolási kísérletek ellen – írja a Blick.ch

A Kaliforniában élő multimilliárdos a demokraták elkötelezett támogatója. De: „Az a célom, hogy semleges legyek, és ne játsszak szerepet – akár csak látszólag se játsszak szerepet” – mondta Zuckerberg. „Ezért nem tervezek hozzájárulást ebben a választási ciklusban”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés