ACNEWS

17 év után mélygarázsból mentették ki a vagyont érő Mercit

Fotó: Mechatronik
Fotó: Mechatronik
Rengeteg különböző Mercedes kabrió szaladgál a világon, de az SL 73 AMG mind közül a legritkább kincs.
Hirdetés
Ad image

Tizenhét évig porosodott egy sötét mélygarázsban a vagyont érő, cukorkavörös színű Mercedes-Benz SL 73 AMG. Sokan vágyakozva néztek rá, mert jó dolog birtokolni egy ilyen nyitható tetős luxusautót, de még jobb hasítani vele az utakon. Szerencsére a Mercedesek pazar felújításával foglalkozó Mechatronik mesterei megmentették és felújították. A végeredmény pedig lenyűgöző lett. Az autó gazdája még 2005-ben egy aukción vásárolta második az SL 73 AMG-t. Tőle vette meg a Mechatronik tuningcég. Mivel a tizenhét év alatt garázsban állt, nem sokat gondozták. Ezért egy alapos mosásra és átfogó karbantartásra is szükség volt ahhoz, hogy újra használható legyen a V12-es SL.

Mindenek előtt étvizsgálták meg a motort és új gyertyákat illetve befecskendező rendszert kapott az SL 73. Kicserélték az üzemanyag szivattyút és minden szűrőt, az összes folyadékot, továbbá megtisztították a teljes rendszert. Az újrafényezett ötküllős felniken friss Michelin Pilot Sport 5 gumik feszülnek. Hosszú évek után pont olyan tökéletes lett a ritka Mercedes, amilyennek lennie kell.

Mint ismert, 1991-ben jelent meg az első AMG tuningos SL Merci, ez volt az 500 SL AMG. Majd két évvel később kigurult az utakra az SL 60 AMG nyitható tetős autója. Melynek 6,0 literes, V8-as motorja 380 lóerős volt. És 5,4 másodperc alatt gyorsult 100 kilométeres sebességre. Néhány évvel később már SL 72 AMG-t is lehetett kapni 12 hengeres motorral és 510 lóerővel – írta a player.hu. Végül 1997-ben emelték a tétet az SL 73 AMG-vel, aminek 7,3 literes, szívó V12-es motorja 525 lóerős. És hegyeket mozgató 750 Nm nyomatéka van 4000-nél. Ezzel az SL már 4,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 320 km/óra feletti a végsebessége.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés