ACNEWS

18 év után: jön a Rolling Stones új albuma

Fotó: Facebook/The Rolling Stones
Fotó: Facebook/The Rolling Stones
A The Rolling Stones YouTube-streamben árulja el a részleteket.
Hirdetés
Ad image

Annyit már elárultak, hogy a rajongók új zenére, friss albumra és a kultikus zenekar új korszakára számíthatnak a dobosuk, Charlie Watts (1941-2021) halálát követően. A Hackney Diamonds címet viselő albumról további részleteket magától Mick Jaggertől (80), Ronnie Woodtól (76) és Keith Richardstól (79) tudhatunk meg szerdán.

A banda élőben jelentkezik be a YouTube-on, magyar idő szerint 15:30-tól, a londoni Hackney kerületből. A streamet az amerikai műsorvezető és komikus, Jimmy Fallon vezeti majd.

Egyébként ez lesz az első, új dalokat tartalmazó stúdióalbum a mintegy 18 évvel ezelőtt megjelent, A Bigger Bang óta. Ráadásul az első album a Stones-veterán Charlie Watts halála óta. 2016-ban a csapat ugyan elkészítette a Blue & Lonesome-ot, de ezen blues dalokat dolgoztak fel.

Augusztus vége óta már kézzelfogható jelek utaltak egy új Stones-albumra. Ahogyan arról korábban az AcNews is írt, Jagger és társai álnéven hirdetést adtak fel a Hackney Gazette című helyi újságban. A fiktív Hackney Diamonds nevű cég hirdetésében utalások voltak a Satisfaction, a Gimme Shelter és a Shattered című dalokra. Szó volt még egy 2023 szeptemberében nyíló új üzletről is. A zenekar ikonikus nyelves logóját apró betűkkel ábrázolták, ahogyan 1962-őt, a zenekar alapításának évét is – írja a blick.ch.

A dontgetangrywithme.com oldalon és a közösségi médiában a rajongók már meghallgathatják az új, Angry című dalukat is. Erről holnap valószínűleg további információkat is közölnek majd. Vélhetően a Stones az album megjelenési dátumát is bejelenti, ami a hirdetés szerint szeptemberben valószínű.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés