ACNEWS

2024. September 28.   |   Vencel napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Zacher szerint bénák voltak az orvosok Varga horrorsérülésénél

Fotó: Koszticsák Szilárd /MTI
Fotó: Koszticsák Szilárd /MTI
A mentős szakember nem érti, amikor emberéletről van szó, akkor mégis milyen engedélyre vártak a kollégái.
Hirdetés
Ad image

A fél világ döbbenten és értetlenül figyelte a stuttgarti mentősök bénázását, amikor a pálya szélén ácsorogtak Varga Barnabás horrorsérülése után. Pedig vélelmezhetően emberéletről volt szó, amikor minden másodperc számít.

„Ültem a tévé előtt, és azt mondtam, hogy ilyen csak a mesében van” – hüledezett az  rtl.hu-nak a legendás Zacher doki. Aki egyébként évtizedek óta mentőorvosként is dolgozik. Mint mondta, a kollégáinak egy pillanatig sem kellett volna tétovázniuk. Azonnal a pályára kellett volna rohanniuk. Ugyanis, ha egy játékos életéről van szó, nem kell engedélyre várni. Zacher Gábor szerint szabályok rögzítik, mikor léphetnek a pályára a mentők a hordággyal. Ha nem áll fenn életveszély, akkor bemegy a csapatorvos és a gyúró. Ha a két karjukat keresztbe teszik a fejük fölött, akkor mehet a hordágy. Ahogy ez Varga Barnabás esetében is történt.

„Abban az esetben, ami Barnabással történt, amikor összeesik valaki, akkor függetlenül attól, hogy a játékvezető megállítja-e a játékot, a pitdoktornak kutya kötelessége elindulnia – szögezte le Zacher doki. – Mert itt a focista életéről van szó. Ilyenkor nem számít, hogy éppen zajlik a játék. Ott vagyunk a beteg mellett, elkezdjük a munkát. Ilyenkor mi orvosok vagyunk, és tök mindegy, hogy ez épp egy stadion, százezer nézővel. Úgy gondolom, hogy óriásit hibázott a beindulással az orvosi személyzet.”

Zacher úgy vélte, zavarba ejtően lassan érkezett orvosi segítség a súlyos sérülést szenvedett Varga Barnabáshoz. Ennél jóval gyorsabban kellett volna intézkedniük. Szoboszlai Dominik viszont példásan reagált, amikor berángatta a hordágyat a pályára.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés