ACNEWS

Top10 – ennyire öreg Biden és Trump

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Az Egyesült Államok elnökei nem mai kakasok, de elszántan harcolnak, hogy ők vezessék a világ vezető hatalmát.
Hirdetés
Ad image

Elképesztő belegondolni, hogy Donald Trump és Joe Biden mi mindent élt át az élete során. Trump 1946-ban született, június 14-én volt 78 éves. Biden 1942-ben született november 20-án. Jelenleg 81 éves.

Most összegyűjtöttünk tíz olyan dolgot, ami megdöbbentő, de fiatalabb az Egyesült Államok két egymással harcoló elnökénél.

Az Amerikai Egyesült Államok Légiereje – 1947

A légierő 1947. szeptember 18. előtt az amerikai szárazföldi hadsereg része volt US Army Air Force néven. Amikor a két elnök született, országuk haderejének ez az ága még nem is létezett.

Izrael államalapítása – 1948

Az izraeli államot 1948-ban alapították meg, miután a második világháborút követően egyre intenzívebbé és indokoltabbá vált a zsidóságnak a saját állam létrehozására irányuló igénye.

Egyesült államok legfelsőbb bíróságának a tagjai

Trump mostanában elég sokat járt bíróságon. Durva belegondolni, hogy a legfőbb bírók közül, a legidősebb tag, azaz Clerance Thomas 1948-ban született, azaz két évvel fiatalabb nála.

Faji alapú szegregáció feloldása – 1954

1954. május 17-én úgy döntöttek, hogy az iskolákban a gyerekek faji elkülönítése alkotmányellenes. Az iskolai szegregáció most már törvénybe ütközött, az iskolás Bidennek, és Trumpnak pedig hirtelen színes bőrű osztálytársai lettek.

Disneyland – 1955

A Disneyland vidámparkot Walt Disney hozta létre 1955-ben. Kaliforniában, Anaheimben található. Ez volt a világ első Disneyland vidámparkja.

Gyermekbénulás elleni védőoltás – 1955

A vírus az 1900-as évektől egyre inkább terjedt, az 1950-es években aggasztó méreteket öltött a bénulásos megbetegedések száma. 1952-ben az Amerikai Egyesült Államokban az ország történetének legnagyobb járványa tört ki, a két elnök veszélyeztetett korban volt. 1955. április 12-én Jonas Edward Salk bejelentette, hogy kifejlesztett egy vakcinát.

Frizbi – 1957

Bizonyára nagyon örültek a tizenéves leendő elnökök, amikor megjelent egy új játék: a frizbi. Walter Fredrick Morrison találta fel. Morrison és menyasszonya egy kaliforniai strandon ütötte el azzal az időt, hogy egy lapos sütőformával passzolgattak – innen származott a játék ötlete. Az első „diszkoszok” 1948-ban készültek el. Morrison ezek után járni kezdte a vásárokat, játékára végül egy Wham-O nevű gyártó figyelt fel és 1957-ben kezdte el forgalmazni.

Hulahopp karika – 1958

1958-ban mutatták be a világnak a hulahopp karikát, és rövid időn belül hatalmas sikert arattak vele. Az első évben több mint 25 millió darabot adtak el csak az Egyesült Államokban. Biden akkor már 16 éves kamasz volt.

Barbie baba – 1959

Ugyan a két tinédzser elnök valószínűleg nem „barbizott”, de kislányok millióinak élete változott meg, amikor (teljes nevén) Barbara Millicent Roberts megjelent. 1959. március 9-én mutatták be először a New York-i Nemzetközi Játékkiállításon.

Internet – 1983

Az egész világot megváltoztatta az internet. Trump pedig többször került már bajba, mert igen szabadosan fogalmazott a közösségi oldalak felületén. A korábbi Twitterről ki is tiltották. Ezért alapította meg a „Truth” nevű közösségi hálót. A két elnök már jócskán középkorú volt, amikor a University of Wisconsin-on kifejlesztették a name server-t, így a felhasználónak nem kell többé tudnia a pontos elérési útvonalat, ha egy másik rendszerhez kíván csatlakozni, elég ha a böngészőprogramba beírják az elérni kívánt weboldal nevét.

+1

Kedves olvasó! Valószínűleg Ön is fiatalabb a két elnöknél…

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés