ACNEWS

Felkavaró részletek: ezért gyilkolt ártatlanokat a daruvári mészáros

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
80 és 90 éves erőtlen nagymamákat, köztük az anyját ölte meg a daruvári ámokfutó egy pisztollyal. Utána elment kávézni egyet.
Hirdetés
Ad image

A daruvári bűncselekmény egész Horvátországot megrázta. Az 52 éves Krešimir Pahoki valamivel 10 óra után ment a daruvári Mažuranićeva utcában található Vianey Idősek Otthonába, hogy kifizesse a számlát édesanyja számára, aki körülbelül 10 éve lakik ebben az otthonban.

Miután kiment az otthon udvarára, rövid beszélgetést folytatott Ana Ivandekić tulajdonossal. Aztán először megölte édesanyját és gondozóját, Damir F.-t, akinek bent sem kellett volna lennie, egy kollégája helyett ment be dolgozni.

„Egyenesen végigment a folyosón, egy Colt pisztollyal lövöldözött. Nyolc golyója volt, és mindegyiket az előtte állókra lőtte. Három idős nőt a helyszínen megölt, egy pedig később egy viroviticai kórházban halt meg. A tulajdonos veje és egy ápolónő először bemászott az ágy alá, majd amikor az ablakon keresztül menekülni kezdtek, őket is megölte. Vér volt a mennyezeten, a falakon, igazi mészárlás. Szörnyű” – mondta egy daruvári lakos.

A bűncselekmény elkövetése után a gyilkos egy közeli kávézóba ment, letette a fegyvert az asztalra, és közölte a pincérnővel, hogy nyolc embert ölt meg. A pincérnő felszólította az embereket, hogy hagyják el a kávézót, és hívta a rendőrséget.

Hét sebesültet a közeli kórházakba szállítottak. Az otthon túlélőit sokkos állapotban szállították át a daruvári veteránközpontba, ahol minden lehetséges orvosi segítséget és ellátást biztosítottak számukra.

A jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a bűncselekmény indítéka nagy valószínűséggel a pénz volt. Ugyanis ennek a nyugdíjas katonarendőrnek 780 euró körüli nyugdíja volt. Édesanyja is kapott nyugdíjat, de az ő járadéka nem volt elég az otthonra, a többit neki kellett fizetnie.

Az otthon tulajdonosa, Ana Ivandekić hívta fel a napokban, hogy emlékeztesse: nem fizette ki az otthont az anyja számára, amit a hónap elején kellett volna.

„Ez nem tetszett neki, mert valószínűleg már a nyugdíját alkoholra költötte. Minden nap a bolt előtt ült és ivott. Mindenki tudta, hogy fegyvere van, és a párnája alatt tartotta, és senki nem csinált semmit. Azt hallottam, hogy a bolti eladóra is fegyvert fogott. De nem tudom, hogy feljelentette-e a rendőrségen. Egy hónapja az egyik ismerősét is fejbe verte egy üveggel” – mondta az egyik ingerült daruvári lakos.

Hogy milyen kapcsolatban állt a gyilkos és az anyja, azt most csak ők tudják. A gyilkos csak akkor ment az otthonba, amikor a számlát fizette. Az anya gyakran kereste őt mobilon, hogy hozzon neki ezt-azt, de a fia csak idegesen rárakta a telefont és annyiban hagyta a dolgot.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés