ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szeptembertől tilos bevinni az iskolába: itt a lista

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Ezeket a tárgyakat tilos bevinni az iskolába az elsőtől egészen a tizenharmadik évfolyamig az új rendelet szerint.
Hirdetés
Ad image

A Magyar Közlöny két kategóriát határoz meg:

  • A tiltott tárgyak körébe tartozó eszközöket egyáltalán nem lehet bevinni az iskolába. Akinél ilyet találnak, azt felszólíthatják, hogy azt adja át. Akár a rendőrséget is értesíthetik. Ritka esetekben viszont engedéllyel bevihetők ilyen tárgyak az intézménybe.
  • A korlátozottan használható tárgyakat, elsősorban az okostelefonokat, internetelérésre alkalmas okoseszközöket be lehet vinni, de ezeket a tanítás elején le kell adni. Ezeket az iskolának meg kell őriznie, majd a tanítás végén vissza kell adni a diákoknak.

A rendelet nem írja le konkrétan, mi is tekinthető tiltott tárgynak. Ezzel kapcsolatban más jogszabályokra utal. Ide tartoznak a közbiztonságra különösen veszélyes eszközök, tehát például a 8 centiméternél hosszabb pengéjű kés, a dobócsillag, a rugóskés, az íj, a számszeríj, a francia kés, a szigonypuska, a parittya, a csúzli. Ide sorolják az ólmosbotot, a boxert, a láncos botot, a gázspray-t, a lőfegyverutánzatot vagy az elektromos sokkolót is, de az álkulcsokat, a mechanikus vagy elektromos elven működő zárnyitó szerkezeteket is.

Tiltott tárgynak minősül minden olyan eszköz vagy termék, amelynek birtoklását a szabálysértési törvény vagy a Büntető Törvénykönyv tiltja, így például a kábítószerek, a lőfegyverek vagy a pirotechnikai eszközök. Szintén nem vihetnek be az iskolába a diákok 18 éven aluliak számára nem értékesíthető terméket, tehát például cigarettát, bármilyen dohányterméket vagy alkoholt – írja a Telex.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés