ACNEWS

2024. September 23.   |   Tekla napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Elfelejtette közölni a kórház az anyával, hogy a lánya halott

Fotó: Shutterstock
Fotó: Shutterstock
Úgy tudta az anya, hogy a lányát kiengedték a kórházból. Azonban egy évvel később a hullaházban bukkantak rá. A család most perre megy.
Hirdetés
Ad image

Jessie Marie Peterson 1-es típusú cukorbetegségben szenvedett, amikor 2023. április 6-án bekerült egy Sacramento melletti kórházba, a Mercy San Juan Medical Centerbe. Édesanyja, Ginger Congi nem sokkal később felvette a kapcsolatot a kórházzal lányát keresve, ahol azt a tájékoztatást kapta, hogy Jessie-t kiengedték. Azonban a lánynak nyoma veszett.

A család értesítette a rendőrséget. Elkezdték felkutatni a lányt. Végül idén április 12-én találták meg Jessie-t – a kórház hullaházában. A családját nem értesítették a haláláról, akik így teljes joggal azt hitték, hogy életben van. Jessie holttestét egy külső hűtőházba szállították és ott is tárolták egy éven keresztül, amíg a rendőrök rá nem bukkantak. A halotti bizonyítványa szerint, amit 1 évvel a halála után, 2024 áprilisában állítottak ki, a 31 éves lány szív- és tüdőleállásban halt meg. Ráadásul a családnak esélye sem volt koporsós temetést tartani, ahogyan az Amerikában szokás, hiszen a holttest már elkezdett bomlani. A boncolás során pedig nem is tudták megállapítani, hogy orvosi műhiba történt-e.

A család pedig állítja, hogy a kórház gondatlanul járt el, így több mint 5 millió dolláros (1,7 milliárd forint) kártérítést követelnek. „Az alperesek elmulasztották időben kiállítani a halotti bizonyítványt. Nem értesítették Jessie legközelebbi hozzátartozóit, nem engedélyezték a boncolást, és rosszul kezelték Jessie maradványait. Ez hanyagság, gondatlanság és szívtelenség volt.” – áll a keresetben, amit a SkyNews idézett. A kórház nem kommentálta az esetet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés