ACNEWS

2024. October 05.   |   Aurél napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Szívszorító, ahogy Mali kutya 2 hétig várta a gazdit egy sziklán

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Csodálatos módon megmenekült Mali, a német család elveszett kutyája: két hétig a 60 méter magas sziklán hűségesen várta a gazdáit.
Hirdetés
Ad image

Két héten át hiába keresték a német gazdái Mali kutyát, az elbitangolt családi kedvencet, végül egy 60 méter magas sziklapárkányon ugatva megtalálták. A négygyermekes német család a kutyájával, Malival egy hónapos vakációra érkezett Írországba. Amikor az Arranmore sziget északnyugati csücskében álló világítótoronynál sétáltak, Mali valószínűleg az erős széltől megrémülve, elrohant mellőlük – írja a Belfast Live.

A család tűvé tette az egész szigetet érte, de hiába. Azt hitték, örökre elveszítették a berni pásztorkutyát. Majd eltűnése után két héttel egy kis turistahajóval épp megkerülték a szigetet. Váratlanul kutyaugatásra lettek figyelmesek – mesélte a lapnak a gazdi, Michael Boyle. Azonnal szólt a kapitánynak, John Paul Baskinnek, aki leállította a hajó motorját. Immár együtt próbálták meghatározni, honnan hallják a hangokat. Meglepődtek, amikor megpillantották a kutyát egy sziklapárkányon, hatvan méteres magasságban a tengerszint fölött.

Baskin elmondta, nagyon nehéz volt észrevenni a sötét sziklák között a fekete kutyát. De, hála a mellkasán lévő fehér foltnak, sikerült kiszúrniuk. A kapitány rádión azonnal jelentette Mali megtalálását, nem sokkal később megjelent a sziklánál az első állatmentő, aki úgy gondolta, talán sikerülhet fentről elérnie a kutyát. Egy órával később Malit felhúzták a sziklapárkányról, majd Baskin hajóján elvitték az aggódó és izgatott családjához. Malit azonnal állatorvoshoz vitték kivizsgálásra, és kiderült, hogy a kutyus teljesen egészséges. Gazdája elmondta, néhány nap múlva véget ért a vakációjuk – írta a 24. És bele sem mertek gondolni, milyen szörnyű érzés lett volna, ha Mali nélkül kellett volna hazamenniük.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés