ACNEWS

Kommandósok verték földbe a magyargyilkos kanadait Ferihegyen

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Május óta kereste a kanadai hatóság a 32 éves férfit, aki karddal hátba szúrt egy magyart, majd megszökött a börtönből.
Hirdetés
Ad image

Amint kiszállt a Kanadában körözött gyilkos a repülőgépből, máris betonba verték a KR NNI a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság kommandósai. A szökevény Hollandiából érkezett Budapestre, a testvére útlevelével igazolta magát, de ez sem segített rajta – írta a police.hu. Az algériai- kanadai-magyar állampolgárságú férfi idén májusban megszökött a kanadai börtönből, azóta kereste a kanadai hatóság.

Az ügy előzménye, hogy a 32 éves férfi még 2011-ben karddal hátba szúrt egy magyar férfit, aki belehalt a támadásba. Gyilkosa elmenekült a helyszínről, de később önként feladta magát. Emberölés miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték, aminek a letöltését meg is kezdte. A börtönben azonban újabb, súlyos személyi sérüléseket okozó bűncselekményt követett el. Emiatt a kanadai hatóságok 12 év után megtagadták a feltételes szabadságra bocsátását. Ezt követően dönthetett úgy, hogy megszökik.

A közlemény szerint a férfi idén tavasszal Québec tartományból, Lavalból, a Kanadai Javító Szolgálat joghatósága alá tartozó Szövetségi Képzési Központból szökött meg. Nemzetközi körözést adtak ki ellene és nagy erőkkel keresték. Felkerült a Quebec tartomány legveszélyesebb bűnözőit tartalmazó weboldalra is. A szökevénynek a fivére nevére szóló igazolvány használata miatt közokirat-hamisításért kell felelnie. Kiadatásáról a későbbiekben döntenek – áll a közleményben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés