ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Trump merénylője kész volt harcolni Ukrajnáért

Ryan Routh / Fotó: Facebook
Ryan Routh / Fotó: Facebook
A Trump elleni merénylettel gyanúsított Routh már többször került a rendőrök kezére. Korábban pedig harcosokat akart toborozni az oroszok ellen.
Hirdetés
Ad image

Ryan Routh, az Egyesült Államok elnökjelöltje, Donald Trump elleni merényletkísérlet gyanúsítottja kész volt csatlakozni az Ukrán Fegyveres Erőkhöz – írja The Wall Street Journal.

A lap szerint a merénylő az orosz-ukrán háború kezdetének napján több posztot is közzétett az X közösségi hálózaton, amelyben arra kérte a médiát, hogy a külföldieket arra buzdítsa, hogy menjenek Ukrajnába, és harcoljanak az oldalán. Azt állítva, hogy ő maga kész harcolni és meghalni Kijevért.

Routh, 2002 és 2010 között az észak-karolinai Guilford megyében számos bűncselekmény miatt emeltek ellene vádat, és el is ítélték. A bűncselekmények között szerepelt rejtett fegyverviselés, letartóztatásnak való ellenállás, cserbenhagyásos gázolás gépjárművel, jogosítványtól való megfosztott vezetés és lopott tárgyak birtoklása.

Ahogy arról az AcNews is beszámolt, vasárnap, szeptember 15-én újabb merényletet kíséreltek meg Donald Trump amerikai elnökjelölt ellen. A politikus választási központjának tájékoztatása szerint, amikor elhagyta a West Palm Beach-i golfklubot, lövöldözés történt. Maga Donald Trump nem sérült meg. A hatóságok merényletkísérletnek minősítették az esetet.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés