ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Trumpot nem érdekli a biztonság – bárki célba veheti

Donlad J. Trump / Fotó: Shutterstock
Donlad J. Trump / Fotó: Shutterstock
Az amerikai elnökjelölt, alaposan megdolgoztatja a titkosszolgálatot. Trump útvonala kiszámítható, bárki célba veheti, ha akarja.
Hirdetés
Ad image

A Donald Trump elleni meghiúsult támadás után ismét fellángolt a vita a biztonságáról. Az elkövető Ryan Routh ugyanis a jelek szerint már 12 órája a helyszínen tartózkodott, amikor a titkosszolgálat egyik ügynöke időben felfedezte az önjelölt ukrajnai harcost.

Trump golfozásai már jó ideje aggodalomra adtak okot a biztonsági apparátusának – derül ki a Washington Postból. Nem sokkal azután, hogy 2016-ban hivatalba lépett, a biztonsági hatóságok megpróbálták figyelmeztetni Trumpot a saját pályáin való golfozással járó kockázatokra.

Csak ott kellett ülni és várni

A titkosszolgálat bemutatta Trumpnak a sajtófotósok által készített fényképeket, amelyeken a virginiai magánklubjában golfozik. Azzal érveltek, hogy egy potenciális merénylő ugyanolyan könnyen célba vehetné az elnököt, mint ahogy a fotósok is lencsevégre kaphatnák.

Vasárnap a veszély hirtelen világossá vált, amikor Routhnak sikerült egy félautomata puskát becsempésznie a bokrok között. A titkosszolgálat már az incidens előtt is figyelmeztette Trumpot a potenciális veszélyre. A figyelmeztetések ellenére Trump viszont makacsul ragaszkodott ahhoz, hogy folytassa a golfozást, ami gondot okozott a biztonsági embereinek. Az ok: amikor golfozik, Trump gyakran választ olyan pályákat, amelyeket nehéz biztosítani, mivel közutak mellett helyezkednek el. Ezek forgalmas területeken találhatók, és nem lehet őket teljesen lezárni – ez rémálom a személyi biztonság szempontjából.

Ráadásul Trump heti rutinja is kiszámítható. „Ha Trumpot keresed vasárnap délután, tudod, hol találod” – mondta a lapnak egy volt tisztviselő. „Az elkövetőnek csak ott kellett ülnie és várnia, hogy Trump megérkezzen. Volt ideje felkészülni”.

Trump: „Én csak golfozni szeretnék”

A fokozott biztonsági intézkedések ellenére Trump néha bosszúsnak tűnt az erőfeszítések miatt. „Én csak golfozni szeretnék” – mondta nemrég. Mivel Trump már/még nem elnök, a védelmére rendelkezésre álló erőforrások korlátozottak. Július 13-án a republikánus elnökjelöltet egy kampánymegjelenés közben egy golyó a fülén találta el. A 20 éves Thomas Crooks lőtt Trumpra, és hajszál híján elkerülte őt. A merénylőt akkor mesterlövészek lőtték le. Ezt követően megszigorították a biztonsági intézkedéseket Trump körül.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés