ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

A Disney-vel tárgyal Skywalker: nem juthat ki az országból

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy amerikai pár valamiért úgy érezte, hogy a Skywalker jó név. Most a Disney-től kell engedélyt kérniük fiúk útleveléhez.
Hirdetés
Ad image

Christian Mowbray és felesége, Becky októberben szerettek volna Dominikára utazni, ahová kisfiúkat is vitték volna magukkal. A katonaházaspár már jó ideje izgatott volt az út miatt, hiszen munkájuk és kisfiúk születése miatt nem tudtak már több mint egy évtizede elutazni az államokon kívülre. Amikor azonban kisfiúknak, Loki Skywalkernek szerettek volna útlevelet igényelni, nem várt falakba ütköztek. A hatóságok ugyanis megtagadták annak kiállítását, mondván ehhez engedélyt kell kérniük a Disney-től, miután a cég birtokolja a Star Wars jogait.

„Nem voltunk tudatában annak, hogy ez probléma lehet esetlegesen. Megértjük, hogy Loki középső neve szerzői jogi védelem alatt áll, de nem áll szándékunkban személyes haszonszerzésre használni. Megértem a belügyminisztérium álláspontját, de úgy vélem, fel kell ismerniük, hogy a modern kori nevek folyamatosan fejlődnek. Megértem, ha egy felnőtt erre változtatja a nevét, akkor az gyanús, de egy gyerek esetében nem így van, hiszen születésétől kezdve ez a neve.” – idézte az apát a Mirror.

A család azután döntött a szokatlan név mellett, hogy a fiúk május 4-én született, a nemzetközi Star Wars-napon. Azonban arra, hogy ez a név jogi következményeket vonhat maga után csak most figyelmeztették a családot, egy levélben. A belügyminisztérium arra figyelmeztette az üzenetben a családot, hogy Loki kérelme olyan nevet tartalmaz, ami szerzői jogokhoz kapcsolódik. Ennek következtében nem állítják ki az útlevelet. A szülőknek pedig innentől két lehetősége van: vagy megváltoztatják Loki nevét, vagy engedélyt kérnek a Disney-től.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés