ACNEWS

2024. September 19.   |   Vilhelmina napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Rendelet született a légiutas-kísérők bugyijáról

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A légitársaság iránymutatást adott ki arra, hogyan kell kinézniük a légiutas-kísérőknek munkaidőben. Az alsóneműre is kitértek.
Hirdetés
Ad image

A légitársaságok milliókat költenek a repülőszemélyzet tagjai által viselt egyenruhákra. A felkért tervezők között vannak a szakma legnagyobbjai, például Vivienne Westwood.

Az utóbbi években egyre inkább a kényelmesebb, nemsemleges egyenruhák és a magas sarkút nem viselő nők számára készült cipők irányába mutatkozik a trend.

Egy amerikai cég egy lépéssel továbblépett a történetben: irányelvben írta elő, hogy milyen alsóneműt kell viselniük a légiutas-kísérőknek.

A megjelenési követelmények című, kétoldalas kapcsolódó jegyzetben a tagok kiképzés alatti és a pályafutásuk során való megjelenésére vonatkozó szigorú utasítások között szerepel, hogy megfelelő alsóneműt kell viselniük, amely nem lehet látható. Többek között azt is leszögezi, hogy a Delta légiutas-kísérői töltik a legtöbb időt az ügyfeleinkkel, és ők a légitársaság arca. Az ügyfélkiszolgálás élménye abban a pillanatban kezdődik, amikor egy légiutas-kísérő felveszi az egyenruháját – írja a news247.gr.

Ami a hajat illeti, a természetes megjelenés javasolt fényes kiemelések vagy természetellenes árnyalatok nélkül. Ha a hossza meghaladja a vállat, teljesen hátra kell húzni, és a szemtől távol kell tartani.

Továbbá a személyes tisztaságot és higiéniát mindig be kell tartani; a szempilláknak természetesnek kell látszaniuk, és minden körömnek egyforma színűnek kell lennie. Neonszínek, több szín, díszek, csillámok, kézzel festett minták vagy airbrush körmök nem engedélyezettek. A tetoválásokat ruhával vagy vízálló sminkkel kell eltakarni, a fülben legfeljebb két fülbevaló lehet, de gyűrű nem.

Az orrban csak egy diszkrét piercing megengedett, fülbevaló aranyból, ezüstből, fehér gyöngyből vagy tiszta gyémántból készülhet. Hangsúlyozzák, hogy semmilyen más testpiercing nem lehet látható.

Az öltözéknek is kifogástalannak kell lenniük. A ruhák és szoknyák hossza térdig érhet, a férfiaknak pedig nyakkendőt és gombos inget kell viselniük. Ha van szakálluk, azt ápolni kell.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés