ACNEWS

Kiszámolták, valójában mennyit pocsékolnak a brit királyi családra

III. Károly / Fotó: Shutterstock
III. Károly / Fotó: Shutterstock
Kiszámolták a monarchiaellenesek, hogy mennyi pénzt pocsékolnak el III. Károlyra és a teljes királyi családra a britek.
Hirdetés
Ad image

Sokkal többe fáj a brit királyi család fenntartása az adófizetőknek, mint amennyit bevallanak. Legalábbis ezt állítják most a monarchiaellenesek, akiknek a számításai szerint 510 millió fontba kerül az államnak az, hogy a család elvégzi a hivatalos feladatait. Ez hatszor annyi, mint az a 86 millió font, amit bevallanak. A miheztartás végett 1 font jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 473 forint. Azaz több mint 241 milliárd forintot dobnak ki az ablakon a britek, hogy Károlyék megjelenjenek különböző eseményeken. Azaz lényegében elvégezzék a munkájukat – számolt be a VG a BBC cikke alapján.

Az óriási különbség azért jöhetett létre a Republic csoport szerint, mert a 86 millió fontba rengeteg plusz költség nincsen beleszámolva, mint például a biztonsági intézkedések. Ami csak önmagában évi 150 millió fontba kerül. További 96 milliót tesz ki egy „elveszett bevétel” névre keresztelt címlet. Ez az az összeg, amelyet beszedhetne a költségvetés, ha kereskedelmi célkora használnák a királyi család rezidenciáit. További évi 99 millió fontos veszít a számításaik szerint a kincstár azzal is, hogy a király és Vilmos herceg birtoka nem fizet adót, hanem a költségvetésből támogatják a fenntartásukat. És akkor még az őrök medvebőr sapkájáról nem is beszéltünk.

Azért érdemes hozzátenni, hogy nemcsak viszi, hanem hozza is a pénzt a királyi család, hiszen turisták millióit csábítják az országba. A közvélemény többsége pedig még mindig úgy gondolja, hogy megéri fenntartani Károlyék luxus életét. Egy friss kutatás szerint az emberek 55 százaléka szerint megérik a pénzt, és mindössze 30 százalék mondta, hogy az uralkodóház túl sokba kerül. Változatlanul népszerű is a királyi család, a britek 59 százaléka tekint pozitívan a monarchiára, csak 32 százaléka negatívan. 

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés