ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Tizenegy éves betörő kért menedékjogot Svájcban

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Egy marokkói 11 éves kölyök tartotta lázban a német hatóságokat, mert sorozatban követett el bűncselekményeket.
Hirdetés
Ad image

Németország nemrégiben megszigorította a határellenőrzést, hogy megakadályozza a nem kívánt migránsok bejutását az országba. Az ellenőrzések a jelek szerint az ellenkező irányba hatnak. Egy 11 éves marokkói elkövető, aki csaknem egy éven át tartotta lázban a hamburgi hatóságokat, elmenekült az országból – Svájcba. A fiú most ott kért menedékjogot.

A marokkói fiú kevesebb mint egy év alatt 180 bűncselekményt követett el, főként betöréseket. A rendőrség nem tudta megállítani, és a gondozói sem tudtak segíteni neki. A fiú neveletlen volt, és több mint 200 alkalommal szökött meg otthonról és intézetből. Vannak arra utaló jelek, hogy a fiút szándékosan bűnözők bérelték fel bűncselekmények elkövetésére. Legutóbb egy családi bíróság döntött úgy, hogy a fiatalt zárt intézetben helyezik el. Ám nem sokkal a döntés meghozatala előtt a 11 éves fiú eltűnt az állítólagos testvérével együtt – írja a blick.ch.

A német szövetségi bűnügyi hivatal európai szintű keresést indított az eltűnt gyermek után. 15 nappal a fiatal többszörös visszaeső eltűnése után Svájcból e-mail érkezett Hamburgba. A fiú a jelek szerint Svájcba menekült, és ott menedékjogot kért. Menedékkérelmét „most vizsgálják”.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés