ACNEWS

2024. September 27.   |   Adalbert napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Naomi Campbellt eltiltották a jótékonyságtól

Naomi Campbell / Fotó: Shutterstock
Naomi Campbell / Fotó: Shutterstock
Eltiltották Naomi Campbellt kurátori munkájától, miután egy felügyeleti szerv szerint az adományokból lecsipték a maga hasznukat.
Hirdetés
Ad image

Eltiltották Naomi Campbell modellt a Fashion for Relief jótékonysági intézményben betöltött kurátori pozíciójától. A bizottság azután indított vizsgálatot, hogy felmerült a gyanú, a szervezet a beérkezett adományokat luxusszállodákra és spa kezelésekre költötték. Kiderült, hogy a befolyt összegeket nem adták tovább azoknak, akiket támogattak vele papíron. Ehelyett Campbell cigarettáira, biztonsági szolgálatára és egyéb, nem engedélyezett kifizetésekre költötték el.

„Csak ma értesültem a történtekről és rendkívül aggódom” – idézte a BBC a modellt. Kiemelte, hogy nem ő irányította a jótékonysági szervezetet, de ennek ellenére most 5 évre eltiltották minden hasonló tevékenységtől. A szervezet másik két kurátorát, Bianka Hellmichet és Veronika Chput-t 9, illetve 4 évre tiltották el.

A vizsgálat megállapította. hogy Hellmichnek összesen 290 ezer fontot (138 millió forint) fizettek ki jogosulatlanul tanácsadói státuszára hivatkozva. A rendőrség végül 345 ezer fontot (164 millió forint) szerezett vissza a szervezettől (és így a kurátoroktól). A pénzt két másik alapitvány, a Save the Children Fund és a Mayor’s Fund for London kapta meg, valamint a Fashion for Relief tartozásait fizették ki belőle. A vizsgálat egyébként a szervezet 2016 és 2022 közötti kiadásait vizsgálta. Meállapításra került, hogy az összegyűjtött pénznek mindössze 8,5 százalékát fordították jótékonyságra.

A Fashion for Reliefet 2024. március 15-ével törölték a jótékonysági szervezetek nyilvántartásából.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés