ACNEWS

Horror az utcán: élve égették el a 15 éves fiút

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Megkéselt és halálra égetett egy 15 éves fiút egy rivális banda. A bűncselekmény kábítószerrel függ össze.
Hirdetés
Ad image

A dél-franciaországi Marseille kikötővárosban egy 15 éves fiút ötvenszer leszúrtak, majd élve elégettek. A bűncselekmény kábítószerrel kapcsolatos erőszakos cselekmény eredménye volt – mondta Nicolas Bessone marseille-i ügyész. „Példátlan kegyetlenségről” beszélt. Az ügy egy másik erőszakos halálesethez vezetett, amelynek egy 14 éves feltételezett elkövetője volt.

Marseille Franciaország második legnagyobb és egyik legszegényebb városa. A kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos erőszak mindennapos itt, és több banda évek óta harcol a jövedelmező drogkereskedelem ellenőrzéséért. Bessone ügyész szerint az erőszak elkövetői és áldozatai egyre fiatalabbak.

A most vizsgált ügyben a 15 éves áldozatot egy online hálózaton bérelte fel egy 23 éves börtönlakó. A rab, aki saját magát a DZ Maffia nevű banda tagjaként írja le, felbérelte a 15 éves fiút, hogy megfélemlítsen egy riválisát azzal, hogy felgyújtja a bejárati ajtaját. A tinédzsernek 2000 eurót ígértek cserébe. Az ügyészség szerint azonban a 15 éves fiút egy rivális banda tagjai lebuktatták.

Az ügyészség szerint az erőszakos cselekmény újabb erőszakos halált eredményezett. Ugyanaz a rab, aki az első bűncselekményt elkövette, a 15 éves fiú halála után beszervezett egy 14 éves tinédzsert is, hogy álljon bosszút az úgynevezett Feketék banda egyik tagján, és ölje meg őt. A rab 50 ezer eurós „jutalmat” ígért.

A 14 éves fiú ezután felfogadott sofőrnek egy 36 éves családapát, akinek semmi köze nem volt a kábítószer-bűnözéshez. Amikor az apa nem volt hajlandó megvárni a tinédzsert, a fiú egy fejlövéssel megölte a férfit. Ehhez a nála lévő pisztolyt használta – írja a blick.ch.

Ezzel a két legutóbbi halálesettel az év eleje óta 17-re emelkedett a kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos erőszakos halálesetek száma Marseille-ben. 49 ilyen halálesetet jegyeztek fel a tavalyi év egészében.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés