ACNEWS

Vérfürdőt rendezett egy őrjöngő medve Monorfalván

Fotó: Virág Márton
Fotó: Virág Márton
A feldühödött barnamedve a férfi fejét és a karját marcangolta áldozatát a rokonok vitték a mentőautóhoz, kórházban ápolják.
Hirdetés
Ad image

Vérfürdőt rendezett egy őrjöngő barnamedve  vasárnap, az erdélyi Beszterce-Naszód megyében, Monorfalván egy legelőn. A szerencsétlenül járt férfi a fején és végtagjain sérült meg. Erről a Beszterce-Naszód megyei katasztrófavédelem (ISU számolt be. A közlemény szerint a támadásban megsérült férfi eszméleténél van, és együttműködő. Kiderült, a sérültet a rokonai szállították a helyszínre kiérkező rohammentősökhöz (SMURD).

Az ISU felhívta a helyiek figyelmét arra, hogy az utóbbi időben többször észleltek medvét Beszterce környékén. Ezért óvatosságra intik a lakosokat, főleg azokat, akik rendszeresen járnak az erdőbe, futni, sétálni vagy biciklizni. Az észak-erdélyi megyében az elmúlt időszakban több medvetámadás is történt, ahol a ragadozó embert sebesített vagy ölt meg. Szeptemberben Brassó és Máramaros megyében, előtte a Hargita megyei Csatószegen két alkalommal is emberre támadt egy medve. Július elején egy 19 éves lány életét vesztette, miután a Bucsecs-hegységben, egy közkedvelt túraösvényen rátámadt a ragadozó – írja az ATV.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés