ACNEWS

Bűnbandát veretett bilincsbe a 84 éves krimirajongó néni

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Heidi J. rajong a krimikért. Így nem csoda, hogy minden trükköt ismer, amik segítségével most elkapott egy csapat álrendőrt.
Hirdetés
Ad image

A 84 éves Heidi J. nem fekszik le anélkül, hogy legalább egy bűnügyi filmet meg ne nézett volna este. A thrillerek iránti rajongása pedig a jelek szerint kifizetődő volt. Történt ugyanis, hogy a Meichendorban élő német nyugdíjas nő az egyik reggel egy furcsa hívást kapott. „Reggel csörgött a vezetékes telefonom. Gyanús volt, mert az erfurti előhívószám után egy négyjegyű szám következett. A helyi számok azonban mind hosszabbak!” – kezdett bele a történetébe a Bildnek Heidi.

„Egy állítólagos Siemens nevű rendőr telefonált. Valami betörésről beszélt a környéken és azt mondta, én vagyok a következő áldozat. Állította, egy tolvajt már elfogtak” – mesélte. A „rendőr” megkérte, hogy vegye fel a bankból a pénzét, hogy az biztonságban legyen és adja azt át nekik. „Először 40 ezer eurót kellett volna felvennem, de ezt végül 26 ezerre lealkudtam” – mondta.

A csalók azonban nem számítottak arra, hogy a helyi Miss Marple-lel van dolguk. Heidi ugyanis, amint bontotta a hívást értesítette a rendőrséget a mobiltelefonján, majd 30 perccel később visszahívta az állítólagos jóakaróit, akik nem mellékesen 2733,30 euró jutalmat ígértek neki, mert együttműködött. Ez jelenlegi árfolyamon számolva körülbelül 1,1 millió forintnak felel meg, ami alapvetően eltörpül a 26 ezer euró mellett, ami 10 millió forint hozzávetőlegesen.

„A pénzt egy zacskóba kellett volna tennem és a házunk előtti esőtárolók mellett hagynom” – emlékezett vissza a furfangos hölgy. Heidi végül nem bankjegyeket, hanem egy rakat újságot tömött a zacskóba. Nem sokkal később egy 42 éves nő jelent meg, hogy elvigye a zsákmányt. Azonban a hordók mellett nem pénz, hanem rendőrök várták.

Amikor megkérdezték a melchendorfi Miss Marple-t, hogy mi a sikerének titka, a 84 éves hölgy csak ennyit felelt: „Mindig nézem a Tetthely és a Megoldatlan ügyek című sorozatokat. És jó színész vagyok.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés