ACNEWS

Elkelt a világ legkisebb táskája

Fotó: Instagram / MSCHF
Fotó: Instagram / MSCHF
Egy mikroszkopikus méretű, sószemcsénél is kisebb kézitáska átszámítva közel 22 millió forintért kelt el egy árverésen.
Hirdetés
Ad image

A táska kialakításának megtekintéséhez mikroszkópra van szükség, az apró tárgy 657 x 222 x 700 mikrométeres.

„Elég keskeny ahhoz, hogy egy tűszemen átmenjen, ez a táska olyan kicsi, hogy mikroszkópra van szükséged, hogy meglásd” – mondta a táska mögött álló művészeti kollektíva, a brooklyni székhelyű MSCHF, mely az ellentmondásos terveiről ismert. Ezek közé tartozik az emberi vért tartalmazó cipő, a szenteltvízzel a talpában ellátott edzőcipő, a WD-40 szagú kölni is.

A kollektíva most úgy döntött, hogy a kis kézitáskák trendjét viszi a végletekig.

„Vannak nagy kézitáskák, normál kézitáskák és kis kézitáskák, de ez a táskák miniatürizálásának végső stádiuma” – írta az MSCHF a táskáról szóló bejegyzésében.

A táska a Louis Vuitton luxustáska tervezőjének márkajelzését viseli, de nincs köze a márkához.

Fotopolimer gyantából van, és egy olyan 3D nyomtatási technológiával készült, amelyet gyakran használnak apró mechanikai modellek és szerkezetek készítésére. A készítés során a márka által felülvizsgálatra küldött apró táskaminták közül néhány olyan kicsi volt, hogy az MSCHF csapata elvesztette őket – írja a BBC.

A tárgy elvesztése azonban kevésbé lehet gond az új táska tulajdonosának, mivel a vásárláshoz egy digitális kijelzővel ellátott mikroszkópot is mellékeltek.

A Louis Vuitton márkajelzés táskán való használatával kapcsolatban az MSCHF kreatív vezetője, Kevin Wiesner azt mondta, hogy a csoport nem kért engedélyt a márka használatára. „Mi a „bocsánatot kérünk, nem engedélyt” elv hívei vagyunk” – mondta.

Az MSCHF 2021-ben egyezett meg a Nike-val egy perben, amelyet az emberi vércseppet tartalmazó, módosított edzőcipők eladása miatt indított.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés