ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Ki bízik Putyinban? Nem a magyar áll a lista élén

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
A magyaroknak fontosabb az orosz gáz, mint a szankciók, de nem bíznak sem Putyinban, sem Zelenszkijben, csak a NATO-ban.
Hirdetés
Ad image

Az amerikai Pew Research Center kutatása szerint Európában nem Magyarország a legoroszpártibb, hanem Görögország. A kutatást 24 országban végezték el.

A Putyin elnök megítélését firtató kérdésből kiderült, hogy a magyarok nagy többsége (79%) nem igazán bízik az orosz elnökben, és csak 19 százalékuk gondolja ennek ellenkezőjét. Ezzel szemben Görögországban az emberek 29%-a bízik meg Putyinban, így ők vezetik a rangsort Európában. A vezetők ebben a kérdésben pedig az indiai emberek, akiknek az 59%-a tartja nagyra az orosz elnököt.

A felmérésből az is kiderül, hogy a magyar megkérdezettek 76 százaléka gondolja azt, hogy az orosz olaj- és gáztartalékokhoz való hozzáférés kérdése fontosabb, mint az ukrajnai háború miatti szankciók Moszkvával szemben. Ez a szám nálunk a legmagasabb Európában, a második Görögország a maga 60 százalékával.

A kutatásban megmért 24 ország közül Magyarországon bíznak a legkevésbé Volodimir Zelenszkijben. Míg a görögöknél a megkérdezettek 28 százaléka bízik valamennyire az ukrán elnökben, addig ez az arányszám a magyarok körében mindössze 11 százalék.  A NATO esetében már egészen más a helyzet. A 11 NATO-tagállam közül bár a 62 százalékos átlag alatt, de még így is többségben (56%) voltak azok a magyarok, akiknek kedvező a véleményük az északatlanti katonai szervezetről.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés