ACNEWS

2024. September 20.   |   Friderika napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Putyin betiltotta a nemátalakító műtétet

Fotó: Youtube
Fotó: Youtube
Vlagyimir Putyin tegnap aláírta a nemváltoztató műtétek betiltásáról szóló vitatott orosz törvényt. Az emberi jogi aktivisták tombolnak.
Hirdetés
Ad image

A törvény értelmében az országban az eltérő nemi identitású emberek többé nem vethetik alá magukat sebészeti beavatkozásoknak, illetve nem kaphatnak hormonkezeléseket sem. Az emberi jogi aktivisták az önrendelkezési jog megsértésére panaszkodnak. A nemváltoztatási műtétben érintettek még nagyobb kirekesztéstől, a gyűlölet és az erőszakos támadások növekedésétől tartanak. A nemi átalakítás után kötött házasságokat is érvényteleníteni fogják.

Az állami Duma egyhangúlag fogadta el a törvényt. A műtéti beavatkozások csak abban az esetben engedélyezettek, ha például a nemi szervek rendellenesen alakultak ki – írja a krone.at.

A törvény kezdeményezői kijelentették, hogy a „nyugati ideológiák” elleni küzdelemben a kulturális hagyományokat és a családi értékeket akarják megvédeni. A Kreml vezetője, Putyin a férfiak és nők merev szerepmodelljének szószólójaként tartják számon. A hagyományokhoz ragaszkodó, de maga is elvált elnök az alkotmányban is rögzíttette, hogy a házasság csak egy férfi és egy nő között köthető.

Putyin és a hatalmának alappillérét jelentő orosz ortodox egyház többször is a nyugati liberális ideológia túlkapásaként bélyegezte meg a nemi identitással kapcsolatos kérdéseket. „Tényleg azt akarjuk, hogy iskoláinkban már a legkorábbi évfolyamoktól kezdve perverziókat erőltessenek a gyerekekre, ami a romláshoz és kihaláshoz vezet? A gyerekeket tanítják, hogy a nőkön és a férfiakon kívül más nemek is léteznek, és azt javasolják, hogy végeztessenek nemváltoztató műtétet. Oroszország számára ez elfogadhatatlan” – mondta Putyin még szeptemberben.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés