ACNEWS

A British Airways fedélzetén halt meg a világhírű orvos

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
A híres nőgyógyász a British Airways dél-franciaországi járatán hunyta le örökre a szemét.
Hirdetés
Ad image

Linda Cardozo professzor, a férje, Stuart Hutcheson mellett ült, mindketten elaludtak, de amikor a repülőgép leszállt, a nő már nem ébredt fel. A géphez azonnal hívták a mentőszolgálatot, de az orvosok minden erőfeszítésük ellenére sem tudták megmenteni.

A Mirror szerint a férj utóbb azt mondta, hogy a legtöbb utas már elhagyta a gépet, amikor kiderült, hogy a professzornő elhunyt. Cardozo az elmúlt hónapokban egészségügyi problémákkal küzdött, de sokat javult az állapota. Két hete még egy esküvőn is részt vett, ahol ő volt a parti lelke. Még azt is eltervezte, hogy a betegszabadsága után, visszatér a munkába.

A család közleményt adott ki, amelyben így fogalmazott: „Egy olyan ember számára, aki annyira elszántan élte az életet, és annyira félt a nyugdíjazástól, ez egy nagyon is megfelelő vég volt. Úgy gondoljuk, elégedett lenne, hogy még a halála is nemzetközi incidens volt. Hihetetlenül hálásak vagyunk a légitársaság munkatársainak és a repülőtéri ügyeletesnek a kedves szakmai segítségért”.

Linda Cardozo a londoni King’s College Hospital híres professzora és nőgyógyász szakorvosa volt, akit munkáltatója „igazi úttörőként” méltatott.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés