ACNEWS

Titokban hazahozták az Izraelben rekedt magyarokat

Fotó: SkyNews-Youtube képernyőkép
Fotó: SkyNews-Youtube képernyőkép
Ma hajnalban a Magyar Légierő két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén elhagyta az izraeli légteret és Magyarországra ékezett.
Hirdetés
Ad image

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium közös mentőakciója keretében a Magyar Légierő két repülőgépe 215 emberrel a fedélzetén az imént elhagyta az izraeli légteret és immár biztonságos légtérben haladnak Magyarország felé – írta Szijjártó Péter a Facebook oldalán. Így folytatta: – Mint minden esetben, most is csak akkor adunk tájékoztatást ilyen akciókról, amikor az abban érintettek már biztonságban vannak. Az idejekorán adott tájékoztatás ebben az esetben is magyar állampolgárok százainak életét veszélyeztette volna.

Köszönjük Izrael, Ciprus, Görögország, Törökország, Bulgária és Románia hatóságainak az együttműködést a repüléshez szükséges engedélyek gyors kiadásában.”

Mint azt az AcNews megírta, szombat hajnalban a Hamász rakáták ezreit lőtte ki Izraelre, a támadásnak többszáz civil halottja van. Izrael azonnali megtorlást ígért, hadserege megindult és szétlőtte a Hamász terrorszervezet tíz, harcokhoz infrastruktúrát biztosító létesítményét. Köztük a titkosszolgálati központját, és egy a szervezet légierejét szolgáló épületet.

Vasárnap este is folytatódtak a tűzharcok a Gázai övezet szomszédságában, a palesztinok rakétákat indítottak a Gázai övezetből Izrael területére – jelentette az izraeli média hivatalos közléseket idézve. A határ menti Beeri és Kefar-Aza kibucban még mindig vannak halottak, ellátatlan sebesültek. Sokan szombat reggel óta betonbunkerekbe zárkóztak, a hadsereg vasárnap délutánig nem tudta megtisztítani ezeket a falvakat az iszlamista behatolóktól – írta az atv.hu.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés