ACNEWS

A fogyasztó injekciók károsak is lehetnek?

Fotó: Erik Klotz/EverDerm Klinika
Fotó: Erik Klotz/EverDerm Klinika
A közösségi média gyakran használt felületeinek „hála” napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek azok a gyógyszerek, sőt kifejezetten injekciók, melyeknek használata fogyással jár.
Hirdetés
Ad image

Alig pár hónapja a Saxenda injekció a „sztárok fogyasztóeszközeként” hihetetlen népszerűségre tett szert. Olyannyira, hogy a cukorbetegségben szenvedők – akik számára gyártják ezt az injekciót – nem tudták beszerezni, mert hiánycikké vált.

Egészségügyi indok nélkül azonban akár ártalmas is lehet ezeknek a „csodaszerként számon tartott fogyasztószereknek” az igénybevétele. Számos mellékhatással számolhatunk, amennyiben nem indokolt számunkra az ilyesfajta gyógyszerek használata. A Saxenda hisztéria nagyjából már lecsengett mind a hazai, mind a külföldi celebek világában.

Azóta azonban a TikTokon, új trendként, az Ozempic injekció használata terjedt el. Míg a Saxenda teltségérzetet okoz, ezért használója a napi kalóriabevitelét jelentősen vissza tudja szorítani, addig az Ozempic a vércukorszint szabályozásában segít és ezáltal produkál jelentős súlycsökkenést.

Azok, akik a hiúságuk miatt a szebb és csinosabb külső elérése érdekében használják az injekciókat, – az egészégügyi kockázatokon kívül – esztétikai nehézségekbe is belefuthatnak. Ugyan megszabadulnak pár plusz kilótól, de vajon megéri? Az Ozempic injekció magával hordozza már az „Ozempic face” és „Ozempic butt” kifejezéseket is. Ezek arra utalnak, hogy az arcunkat és fenekünket mennyire meg tudja csúnyítani a hirtelen, erőszakos módon elért gyors fogyás okozta bőrmegereszkedés.

Már csak ezek miatt sem érdemes ezeket a gyógyászatban használt készítményeket esztétikai okból igénybe venni. Ráadásul etikusságuk is vitatott, hiszen divatcikké előlépésük miatt globális hiánycikké válhatnak ezek a termékek. Ennek következtében nem jutnak el azokhoz a személyekhez, akiknek valóban szükségük lenne rájuk, betegségeik gyógyításához.

Azonban nem kell elkeseredniük azoknak sem, akik injekciós fogyasztásra vágynak. Többek között az EverDerm Klinika kínálatában is található valódi injekciós zsírbontás. Ezeket kifejezetten erre a célra fejlesztettek és ezáltal biztonságosak is. A Kabelline zsírbontó injekció működési mechanizmusa röviden: a beinjektált anyagnak köszönhetően a zsírsejtek elfolyósodnak és a nyirokrendszeren keresztül távoznak.

Amennyiben fogyasztó eljárásokat szeretnénk igénybe venni, mindig nagyon figyeljünk arra, hogy kimondottan erre a célra tervezett eljárást és ennek megfelelő klinikát válasszunk. Ezeken a helyeken orvosok és a kezelésekhez valóban értő specialisták dolgoznak, hogy teljesen biztonságos legyen az általunk választott testformálási mód.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés