ACNEWS

A hűtőben vagy a konyhapulton marad friss a banán?

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
A jelek szerint korántsem kifizetődő a hűtőben tartani a banánt. Te kipróbálnád ezt a trükköt a frissesség megőrzése érdekében?
Hirdetés
Ad image

Az elmúlt napokban futótűzként terjednek azok a TikTok videók, amelyekben egy @tipperk nevű felhasználó azt teszteli, hogyan érdemes a banánt tárolni. Ez persze alapvetően nem tűnik egy egetrengető problémának, mégis mindenki rendszeresen szembesül azzal, hogy ezek a gyümölcsök milyen könnyen megbarnulnak.

A tiktokker az első videóban vett négy banánt, amiket mind-mind másik módszerrel próbálta tartósítani. Az elsőt minden nélkül egy konyhai tálba tette, és szobahőmérsékleten tárolta. A második az előző mellé került, azonban a szára már kapott egy fólia csomagolást, míg a harmadik végét egy nedves törlőkendővel csavarta be. A negyedik gyümölcs a hűtőbe került.

A videó folytatása pedig arról számol be, hogy mi történt a gyümölcsökkel. Meglepő módon az a gyümölcs bírta a legtovább, amivel semmi se történt. Azaz csak hevert a konyhában egy tálban. A második helyen egyébként a műanyaggal betekert gyümölcs végzett, míg a hűtőbe tett banán barnult be a leghamarabb.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés