ACNEWS

A következő világbajnokságon már szabad lesz doppingolni

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Őrült tervvel állt elő egy maréknyi milliárdos. Egy olyan világraszóló sporteseményt szerveznének, amin a dopping se számít.
Hirdetés
Ad image

Egy csapatnyi milliárdos, élükön Aron Ping D1Souza ausztrál vállalkozó most egy kirívó sporteseményt szervez. Itt ugyanis nem lesznek a tervek szerint doppingvizsgálatok. Azaz mindenki azt szed, amit csak szeretne. Az eseményt „Enhanced Games”-nek (Fokozott Játékok) nevezik, és az élsportolókat szeretnék vele megcélozni. A szervezők pedig igazán kecsegtető csalétket dobtak a sportolók elé. Mindenki, aki elindul a játékokon egy 100 000 dolláros (36,5 millió forint) nevezési prémiumot kap. A bajnokoknak pedig egyenként 1 millió dollár (365 millió forint) üti a markát.

A Bild értesülései szerint azonban a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) nincsen elragadtatva a dologtól. „Az Enhanced Games egy szót sem érdemel. Ha a sportban a tisztességes verseny fogalmát le akarják rombolni, akkor ez egy jó módszer lehet” – mondták. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (Wada) és a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) szintén kategorikusan elutasítja az Enhanced Games ötletét. Attól tartanak, hogy olyan „doppingkultúrát” hozhatnak létre, amely „túlmutat a profi sporton”. Míg a Wada „veszélyesnek és felelőtlennek” tartja az elképzelést.

Aron Ping D’Souza ennek ellenére kitart a terve mellett, ahogyan társai is. Köztük a PayPal alapítója, Peter Thiel. A játékokban a terveik szerint 5 különböző kategóriában lehet indulni majd. Atlétika, küzdősportok, erősportok, vízi sportok és torna. Azonban jelenleg még csak annyit lehet tudni, hogy évente kerülne megrendezésre, ám jelenleg csak 1 sportoló van, aki szeretne nevezni. Az ausztrál olimpiai bajnok, James Magnussen. „Itt mindenekelőtt a pénzről van szó. 1 millió dollár egy világbajnoki címért!” – írta a 32 éves úszó az X-en.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés