ACNEWS

Pánik Párizsban – ellopták a nyári olimpia biztonsági terveit

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
A városháza mérnöke érzékeny adatokat tartalmazó táskát tett a Gare du Nord-i vonat felső csomagtartójába. Nem kellett volna.
Hirdetés
Ad image

Nagy bajban van a főváros és a rendőrség. Illetéktelenek kezébe kerültek az olimpia biztonsági dokumentumai. És ki tudja, mit akarnak kezdeni vele…

A fővárosi Gare du Nord pályaudvaron egy vonatról elloptak egy táskát. Abban egy számítógép és két USB-memóriakártya volt, amelyeken a párizsi olimpiai játékok biztonsági tervei voltak.

A táska a párizsi városháza egyik mérnökének tulajdona volt. Kiderült, a táskát az ülés feletti csomagtartóba tette. Amikor a mérnök az átszálláshoz készülődött, ekkor fedezte fel a lopást. Elmondta azt is, hogy a munkahelyi számítógépe és két USB-stickje érzékeny adatokat tartalmazott: a városi rendőrségnek az idei nyári olimpiai játékok biztosítására vonatkozó terveit.

A július 26-tól augusztus 11-ig tartó játékok alatt kétezer városi rendőr és mintegy 35 ezer biztonsági alkalmazott lesz bevetve – írja a Guardian.

Párizs már többször volt nagyszabású támadások színhelye. Például 2015-ben a Bataclanban, amikor iszlamista szélsőségesek megszállták a zeneteremet és kávézók teraszaira lövöldöztek, 130 embert megölve.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés