ACNEWS

A magyar útlevél olyan értékes mint a kanadai és az amerikai

fotó: útlevél / Huszti Z.
fotó: útlevél / Huszti Z.
Alaposan átrendeződött a világ legerősebb útleveleinek rangsora- Mi a hetedikek vagyunk. 188 országba utazhatunk vízum nélkül.
Hirdetés
Ad image

A világ 194 országába utazhatnak vízummentesen Szingapúr, Spanyolország, Olaszország, Japán, Németország és Franciaország állampolgárai. Ez a legmagasabb szám azóta, hogy a 19 évvel ezelőtt a londoni székhelyű Henley útlevélindex elkezdte nyomon követni a globális utazási szabadságokat.

Az elmúlt öt évben az ázsiai nemzetek, Japán és Szingapúr uralták az első helyet, de Európa is előretört. Finnország és Svédország holtversenyben Dél-Koreával a második helyen áll 193 könnyen elérhető célponttal, míg Ausztria, Dánia, Írország és Hollandia a harmadik a 192 célállomással. Belgium, Luxemburg, Norvégia, Portugália és az Egyesült Királyság a 4., míg Görögország, Málta és Svájc az 5. helyen áll.

Ausztrália és Új-Zéland javított a helyezésén, és most a 6. helyet foglalják el Csehország és Lengyelország mellett. Magyarország, az Egyesült Államok és Kanada holtversenyben a hetedik helyen áll. 188 célállomást látogathatunk meg vízum nélkül.

Az Egyesült Arab Emírségek továbbra is a legnagyobb emelkedő az elmúlt évtizedben, 2014 óta 106 úti céllal növelte vízummentességét, és idén a 11. helyet szerezte meg – írja a CNN cikke alapján az economx.

Afganisztánból, amely a rangsor végén található mindössze 28 országba, a rangsorban hátulról második Szíriából 29-be, Irakból 31-be és Pakisztánból pedig 34-be léphetnek be vízum nélkül. A vízummentesen elérhető úti célok átlagos száma a 2006-os 58-ról 2024-re 111-re nőtt.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés