ACNEWS

A német iskolások már a háborúra készülnek

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
A német oktatási miniszter arra figyelmeztetett, hogy a társadalomnak és az iskolásoknak újabb válságra, háborúra kell készülnie.
Hirdetés
Ad image

Alig néhány évvel korábban, a koronavírus-járvány vagy az ukrajnai háború előtt valószínűleg süket fülekre talált volna a javaslata. Tekintettel azonban a ma világszerte tomboló számtalan problémakörre, Bettina Stark-Watzinger német oktatási miniszterrel egyre többen érthetnek egyet. A politikus jelenleg azt követeli, hogy Németország iskolái készítsék fel a fiatalokat egy háború esetleges kitörésére. Azaz tervei szerint a jövőben a diákoknak már nemcsak matematika, történelem és irodalom óráik lennének, hanem arról is tanulnának, hogy mit kell tenni krízishelyzetben.

„A társadalom egészének fel kell készülnie a válságokra – a világjárványtól a természeti katasztrófákon át a háborúig mindenre.” – idézte az oktatási minisztert a Blick. Stark-Watzinger szerint ennek egyik módja az lenne, ha polgári védelmi gyakorlatokat tartanának az iskolákban. „A polgári védelem rendkívül fontos, az iskolákhoz is hozzátartozik. A cél a rezilienciánk, alkalmazkodásunk erősítése kell legyen.” – mondta a miniszter Nagy-Britanniára utalva, ahol már rendszeresen napirenden vannak az ilyen gyakorlatok. „A katasztrófa-gyakorlat a mindennapi élet része az ottani iskolákban. Ebből tanulhatunk.”

„A háborúra való felkészülésnek nem kell külön tantárgynak lennie, de az oktatás részét kell képeznie. Az iskoláknak az a feladata, hogy az életkoruknak megfelelő módon felhívják a figyelmet a kockázatokra. A félelmek kezeléséről is szólva.” – fűzte hozzá Stark-Watzinger. Az oktatási miniszter pedig nem a levegőbe beszél, ugyanis ő maga is tartalékos katona.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés