ACNEWS

A születésnapjára kapott lufi ölt meg egy kislányt

Fotó: Unsplash/Morgan Lane
Fotó: Unsplash/Morgan Lane
Édesanyja Facebook-oldalán osztotta meg, hogy pontosan mi történt.
Hirdetés
Ad image

A Tennessee-ben élő édesanya, Channa Kelly 7 éves lánya, Alexandra szeptember 24-i születésnapjára több lufit is vásárolt. Az egyik fóliából készült, héliummal töltötték meg és egy nagy, 7-es számot formázott. A nagyjából tíz, Roblox mintájú léggömb pedig latexból készült.

Kelly elmondta, hogy egy héttel később, október 1-jén ott ült, amikor a lánya kipukkasztotta a latexlufikat. Tudta ugyanis, hogy ezek bizonyos esetekben akár fulladást is okozhatnak. Egy időre magára hagyta lányát a szobában a nagy, fóliából készült léggömbbel. Amikor visszatért, a lányát arccal lefelé találta a nappali padlóján.

„Egy pillanatig azt hittem, hogy elaludt, de aztán észrevettem, hogy a lufi a fejét körbefonja. Gyorsan eltávolítottam, majd hívtam a 911-et és az operátorok segítségével azonnal megkezdtem az újraélesztést” – írta Kelly.

Amikor a rendőrség és a mentők megérkeztek, átvették az újraélesztést, de nem jártak sikerrel, a kislány elhunyt – írja a people.com.

Az AcNews utánajárt, hogy hazánkban okozhat-e halált a minden forgalmazási kritériumnak megfelelő, héliummal töltött lufi.

„A 7-es számot formázó, fóliából készült, rugalmatlan anyagú lufiba 42 liter hélium tölthető. Amennyiben több kerül bele, azonnal kipukkad, ezért teljesen biztonságos. Egészségügyi problémát sem okozhat, mert a hélium molekulaszerkezete könnyebb a levegőnél. Éppen ezért azonnal felfelé száll a helységben, tehát lehetőség sincs arra, hogy valaki nagyobb mennyiséget beszippanthasson belőle. De, ha ez megtörténne akkor sem tenne kárt az emberi szervezetben. Az elmúlt évtizedben több százezer héliummal töltött léggömböt értékesítettünk, azonban egyik sem okozott még balesetet sem” – nyilatkozta Répászki Roland, a Miskolc Plázában található Party Sarok tulajdonosa.

Channa azóta is magát hibáztatja a baleset miatt. A velük történt tragédiáról is azért posztolt, hogy más szülőket is figyelmeztethessen a lufik okozta veszélyekre. „Nem voltam tisztában a nagy, fóliából készült léggömbökkel kapcsolatos kockázatokkal. Egyelőre nem tudni, hogy Alexandra miben hunyt el: héliummérgezésben vagy fulladásban. Jelenleg várjuk az előzetes eredményeket a halál okának végleges megállapításához. Azt mondták, hogy ez 4-6 hónapig is eltarthat” – írta bejegyzésében.

A clintoni rendőrség tájékoztatása szerint az esetet vizsgálják, és a halál okát még nem állapították meg.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés