ACNEWS

A tökéletes smink titka

Fotó: EverDerm Klinika
Fotó: EverDerm Klinika
Vajon mi a tökéletes smink titka? Most megtudhatod
Hirdetés
Ad image

A nők sokféleképpen kifejezhetik saját, egyedi stílusukat: az öltözködésükkel, a frizurájukkal és természetesen a sminkükkel. Egy jól elkészített smink nagyban hozzájárul az adott személy megjelenéséhez. Elkészítése azonban több nehézséggel jár, mint azt sokan gondolnák. De vajon mi a tökéletes smink titka?

A legfontosabb egy jó smink elkészítéséhez a tiszta és egészséges arcbőr. Alapszabály, hogy nem szabad nyomkodni az arcot akármilyen kiütést, pattanást vagy mitesszert fedezel fel rajta. A különböző tonikok használata segíthet a bőr megfelelő tisztításához. Magas alkoholtartalmuk miatt azonban nagyon fontos utána a megfelelő hidratálás. A vízmegkötő, hialuronsavas szérumok, valamint a könnyed, géles hidratálók remek alapként szolgálnak a sminkhez. A bőrtípusnak megfelelő arcápolási rutin kialakításához azonban érdemes szakember tanácsát kérni. Az EverDerm Laser & Beauty Klinikán dolgozó beauty terapeuták nem csak kezelésekkel, hanem otthonápolási termékekkel is tudják segíteni a vendégek arcbőrének egészséges ragyogását.

Fotó: EverDerm Klinika

A tartós smink fogalmához a legtöbben a látványosan vastag sminket társítják, ami bizonyos szempontból nem áll messze a valóságtól. A szupertartós smink vastagabb textúrájú, magasabb fedőképességű. Ez egy jól bevilágított stúdióban valóban jól néz ki, de csak egy darabig. Órák elteltével a nehéz textúrákat elkezdi ledobni magáról a bőr. Emiatt gyakran előfordul, hogy a smink berepedezik és kifejezetten előnytelenné válik. De akkor mi lehet a megoldás? A tartósság titka nagyon egyszerű: a rétegzés.

A bőrtípusodnak- és színednek megfelelő alapozó kiválasztása talán az egyik legnehezebb feladat. A közhiedelemmel ellentétben a vastag alapozó helyett érdemes a leheletvékony, lágy termékeket előnyben részesíteni. Bár ezeknek nem tökéletes a fedésük, mivel hagyják lélegezni a bőrt, sokkal egészségesebbek a mindennapokra, mint a vaskos termékek. A krémes anyagokat mindig porral fixáljátok, annak érdekében, hogy a smink ne kenődjön el, illetve hosszú ideig tartós maradjon. A rúzs tartóssága érdekében pedig fontos az ajkak megfelelő hidratáltsága. Hasznos trükk, ha két rúzs réteg közé felviszel egy kis színtelen transzparens púdert. Ettől a csúnya kopás helyett szép lassan, észrevétlenül halványul el a rúzs színe a nap folyamán.

Ackermann Helga profi sminktetováló, – aki Esztergomon kívül Budapesten, az EverDerm Klinikán dolgozik – sminkesként is tevékenykedik. A visszafogottabb és természetesebb esküvői sminkek mellett extrémebb, szinte már festői stílusú szemhéj dizájnokat is szívesen készít, akár egy exkluzív eseményre vagy éppen egy vagány bulira.

(x)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés