ACNEWS

Állig felfegyverzett 150 kommandós fogta el a magyar terroristákat

Fotó: police.hu/illusztráció
Fotó: police.hu/illusztráció
Az akcióra tegnap hajnalban került sor, a legidősebb önjelölt terrorista egy 88 éves. Vácon élő bácsi volt.
Hirdetés
Ad image

Az ügy előzménye, hogy tavaly novemberben az egyik közösségi videómegosztó portálra felkerült egy videó. Azon egy társaság tagjai bejelentették, hogy megalakítják a Szkíta Magyarországot. Ezzel egyidőben megindították a nemzeti szabad katonai csapatok felfegyverzését. A videóban elhangzott az is, hogy az egykori és a jelenlegi kormánytagokat le fogják tartóztatni. Elmondták, hogy rövidesen megtörténik a magyar rendőrség lefegyverzése és a katonaság átállítása, amennyiben azok ellenállást tanúsítanak.

Az ügyben az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatása előkészülete miatt eljárás indult. Sikerült azonosítani a szervezet tagjait, akiknek elfogására tegnap hajnalban került sor. A Veszprém, Pest, Zala, Bács-Kiskun vármegyékben, illetve Budapesten végrehajtott akcióban közel 150 rendőr egyszerre 10 helyszínen tartott elfogásokat és kutatásokat. Összesen 11 emberrel szemben intézkedtek, közülük nyolcat – hét férfit és egy nőt – gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók. Majd egy 53 éves murakeresztúri, egy 68 éves veszprémi és egy 88 éves váci férfit őrizetbe vettek – írta a police.hu.

A házkutatások során a nyomozók több helyszínen éles maroklőfegyvert, lőszereket, AK gépkarabélyt találtak, továbbá gáz- és riasztófegyvert, valamint gumilövedékes fegyvereket és légfegyvereket foglaltak le. Ezek mindegyikét a nyomozás során szakértői vizsgálatnak vetik majd alá. A három őrizetbe vett férfi letartóztatását az NNI a Zala Vármegyei Főügyészségen kezdeményezi.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés