ACNEWS

2024. September 16.   |   Edit napja

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Ad image

Apjától kapta ajándékba a fegyvert az iskolai lövöldöző

Letartóztatták az apját annak a 14 éves fiúnak, akit azzal vádolnak, hogy négy embert megölt egy középiskolában Georgia államban.
Hirdetés
Ad image

Az 54 éves Colin Gray ellen négyrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölés, kétrendbeli másodrendű gyilkosság és nyolcrendbeli gyermekekkel szembeni kegyetlen bánásmód miatt emeltek vádat – közölte a Georgia állambeli Nyomozó Iroda (GBI).

Chris Hosey, a GBI igazgatója csütörtök este azt mondta, hogy a vádak közvetlenül a fia tetteivel és „a fegyver birtoklásának engedélyezésével” függnek össze.

A fiút, Colt Gray-t azzal vádolják, hogy megölt két tanárt és két diákot a szerdai lövöldözésben az Atlanta melletti Winderben lévő Apalachee középiskolában. Pénteken kell bíróság elé állnia, és – felnőttként – négyrendbeli gyilkossággal vádolják.

2023 decemberében Colin Gray ajándékba vette a fiának az AR típusú fegyvert. Azt követően májusban az FBI riasztotta a helyi rendőrséget egy iskolai lövöldözésről szóló online fenyegetés miatt, amely egy, a gyanúsítotthoz köthető e-mail címhez kapcsolódott.

Egy seriffhelyettes elment kihallgatni a fiút, aki akkor 13 éves volt – írja a BBC.

Az apja elmondta a rendőröknek, hogy voltak fegyverek a házban, de a fiának nem volt felügyelet nélkül hozzáférése hozzájuk. A tisztviselők szerint a fenyegetéseket a Discordon, a videojátékosok körében népszerű közösségi médiaplatformon tették, és fegyvereket ábrázoló képeket tartalmaztak. 2012-ben a fiók profilneve orosz volt. Annak a támadónak a vezetéknevére volt lefordítva, aki 2012-ben 26 embert ölt meg a connecticuti Sandy Hook Általános Iskolában.

Csütörtökön nyilvánosságra hoztak egy rendőrségi incidensjelentést, amely leírja a fiú és apja tavalyi kihallgatását. A jelentésben egy helyettes „visszafogottnak” és „nyugodtnak” írta le a fiút. Azt mondta, hogy „biztosított arról, hogy soha nem fenyegetőzött azzal, hogy lövöldözni fog valamelyik iskolában”.

Colin Gray azt is elmondta a rendőröknek, hogy a fiát piszkálták az iskolában, és az anyjával való válásuk is megviselte őt. A tinédzser gyakran vadászott az apjával, aki lefényképezte a fiát egy szarvas vérével az arcán.

Jud Smith Barrow megyei seriff elmondta, hogy a kilenc sérült várhatóan teljesen felépül. „Több áldozat már elhagyhatta a kórházat” – mondta.

A támadásban meghalt a 14 éves Mason Schermerhorn és Christian Angulo diák. Valamint a 39 éves Richard Aspinwall és az 53 éves Christina Irimie tanár.

Szemtanúk szerint a lövöldöző fiú szerda reggel elhagyta az algebraórát, hogy később visszatérjen, és megpróbáljon újra belépni az osztályterembe. Néhány diák odament, hogy kinyissa a zárt ajtót, de meglátták a fegyvert, és hátráltak.

A szemtanúk azt mondták, hogy ezután 10-15 lövésből álló sortüzet hallottak. Két iskolai rendőr gyorsan közbelépett, a fiú azonnal megadta magát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés