ACNEWS

Atlétika vb: elődöntőbe futotta magát 400 méteren Molnár Attila

Molnár Attila új országos csúccsal jutott a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe fotó: MTI
Molnár Attila új országos csúccsal jutott a 400 méteres síkfutás elődöntőjébe fotó: MTI
Molnár Attila 44.84 másodperces országos csúccsal bejutott az elődöntőbe férfi 400 méteren a budapesti atlétikai világbajnokságon.
Hirdetés
Ad image

Molnár Attila már bemutatkozott a világbajnokságon. Szombaton ő volt az országos rekorddal 11. helyezett 4×400-as vegyes váltó első embere és kiváló futást produkált. Elsőként adta tovább a váltóbotot. Az idén már 44.98-as magyar rekordot elért versenyző az első futamba kapott besorolást, többek között az olimpiai bajnok bahamai Steven Gardiner mellé.

A futamokból az első három jutott az elődöntőbe, hozzájuk csatlakozhatott még a további hat legjobb időt felmutató induló – írta az MTI.tAz FTC sprintere a kilences pályán kapta, és a célegyenesbe fordulva nagyot kellett hajráznia, hogy továbbjutó helyen végezzen. Azz utolsó métereken a mellette futó dél-afrikai Zakithi Nenét megelőzve harmadikként dobta be magát a célba 44.84 mp-es eredménnyel.

 „A vb előtt egy nappal országos csúcsot vártam magamtól, aztán a váltó után tisztes helytállást, végül lett belőle egy országos csúcs” – nyilatkozott Molnár Attila. Hozzátette, az utolsó 50 méterről nincs emléke. A közönség biztatásáról azt mondta, azt „muszáj meghálálni”.
Így folytatta: „Nem lehet szavakba önteni, amit a szurkolás jelent. Kapok egy lökést, nem vagyok egyedül a bemutatásnál. Nagyon a határán vagyok annak, amit tudok, de az elődöntőben nagyon szeretnék egy újabb országos csúcsot futni” – hangsúlyozta.
Molnár Attila legközelebb hétfőn a 19.33 órakor kezdődő elődöntőben áll rajthoz.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés