ACNEWS

Észak-Korea hadba állította az első taktikai atom-tengeralattjáróját

Kim Dzsong Un Fotó: Pixabay
Kim Dzsong Un Fotó: Pixabay
Észak-Korea vízre bocsátotta első üzemképes taktikai atom-tengeralattjáróját, ami ezentúl a Koreai-félsziget és Japán közötti vizeken fog járőrözni.
Hirdetés
Ad image

„Tengerészeti erőink gyors fejlesztése olyan prioritás, amely nem tűr semmiféle késedelmet az ellenség legutóbbi agresszív lépéseivel és katonai akcióival szemben” – mondta Kim Dzsong Un észak-koreai vezető az indítási ceremónián mondott beszédében.

Kim a tengeralattjárót az észak-koreai haditengerészeti erők víz alatti offenzíváinak legfontosabb eszközeként jellemezte. Észak-Korea azt tervezi, hogy meglévő tengeralattjáróit nukleáris fegyverzettel felszerelt támadó tengeralattjárókká alakítja át, és felgyorsítja az atomhajtású tengeralattjárók építését.

Az ország nagy tengeralattjáróflottával rendelkezik. Egyelőre azonban nem világos, hogy az új eszközök milyen rakétákkal van felfegyverezve. Az ország korábban már tesztelt egy sor tengeralattjáróról indítható ballisztikus rakétát (SLBM) és cirkálórakétát.

Yoon Suk Yeol dél-koreai elnök csütörtökön Jakartában találkozott Li Qiang kínai miniszterelnökkel, és sürgette Pekinget, az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagját, hogy tegyen többet Észak-Korea nukleáris fenyegetése ellen – írja a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés