ACNEWS

Halálos iramban: Audi a BMW ellen

Fotó: Ammerland rendőrkapitányság
Fotó: Ammerland rendőrkapitányság
Egy metálkék Audi S7 és egy BMW X1 őrült versenyt futott a város közepén. A kocsitörmelékek beborították az utat.
Hirdetés
Ad image

Tegnap este 11 óra előtt a BMW 40 éves sofőrje a jobb sávban haladt a mintegy 250 méter hosszú egyenes szakaszon egy oldenburgi víztározó mentén. Az Audi 36 éves vezetője a bal oldali sávban közeledett. A helyszínen tartózkodó szemtanúk szerint a luxusautó vadiúj volt. A tulajdonos azonban nem sokáig örülhetett az új autójának, amelyet két hete vásárolt, mert mára már csak ócskavas lett belőle.

Az Audi sofőrje ugyanis láthatóan meg akarta előzni a BMW-t. A BMW a bal sávba akart áttérni, és nem vette észre az Audit. Mindkét autó oldalról hozzáért egymáshoz.

Az Audi vezetője láthatóan elvesztette uralmát a monstrum felett, teljes erőből nekicsapódott egy betonfalnak, tovább csúszott és egy kerítés állította meg.  Feltehetően a kocsi túl gyorsan haladt az egyenes útszakaszon. Egy szemtanú arról számolt be, hogy a hátsó spoiler ki volt hajtva – és ez általában csak 100 km/h feletti sebességnél fordul elő. A két sofőr nem sérült meg a balesetben.

A rendőrség szóvivője elmondta: „Az általános körülmények miatt többek között tiltott gépjárműversenyzés gyanúja miatt is nyomozás folyik”.

Mindkét autót lefoglalták a további vizsgálat céljából, és a sofőrök jogosítványát is bevonták. Az okozott kár valószínűleg jóval meghaladja a 100 ezer eurót (34,5 millió forint) – számolt be róla a Bild.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés