ACNEWS

Az ukránoknak megint bocsánatot kellett kérniük

Hirdetés
Ad image

Nem először kell bocsánatot kérniük az ukránokat, mert azokat sértik meg, akik segítségükre siettek.

Az Oroszország elleni háború ukrán sebesültjeinek és halottainak száma jól őrzött államtitok Kijevben. Olekszij Resnyikov védelmi miniszter egy hétvégi lapinterjúban azt mondta, hogy az ukrán hadsereg veszteségei alacsonyabbak, mint a törökországi földrengés halálos áldozatainak száma.

Most viszont a miniszter bocsánatot kért Törökországtól.

„Szeretnék bocsánatot kérni minden egyes ukrajnai és törökországi embertől, akit megbántott a La Razon című spanyol lapnak adott interjúm (…) Ukrajna együtt érez a török néppel” – írta ki Twitterre a miniszter hétfőn.

„Az ukránok tisztában vannak azzal, hogy Törökországnak több ezer ártatlan embert – barátokat és szomszédokat – kell eltemetnie. Hálás vagyok török barátainknak, amiért az orosz invázió kezdete óta rendíthetetlenül támogatják és határozottan kiállnak (az Oroszországhoz csatolt) Krím félsziget mellett.”

Ukrajna csaknem 14 hónapja védekezik az orosz invázió ellen nyugati segítséggel. Törökország fegyvereket, például harci drónokat és páncélozott járműveket is szállít Ukrajnának. Ankara emellett fontos közvetítő szerepet tölt be az ellenséges szomszédos államok között – írta a krone.at.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés