ACNEWS

Banglades a Rehana című filmet nevezi a legjobb nemzetközi film díjára

Banglades az idei cannes-i filmfesztiválon bemutatott Rehana című filmet nevezi a legjobb nemzetközi film díjára - értesült a Variety.com filmes portál.

Hirdetés
Ad image

Banglades az idei cannes-i filmfesztiválon bemutatott Rehana című filmet nevezi a legjobb nemzetközi film díjára – értesült a Variety.com filmes portál.

Abdullah Mohammad Szaad filmje Rehana, egy orvosi egyetem tanára napjait kíséri, aki nagy küzdelmek árán igyekszik fenntartani a munka és a család közötti egyensúlyt, miközben tanárként, orvosként, anyaként és testvérként is helyt kell állnia.

Egy este tanúja lesz, amint egy diák sírva rohan ki egy professzor szobájából. A történtek olyan erősen hatnak rá, hogy élete lassan kicsúszik irányítása alól. Fokozatosan megszállottá válik, keresi a megtorlás lehetőségét, miközben az iskolából panasz érkezik hatéves lánya szokatlan viselkedésére.

Cannes-ban a Rehana az Un certain regard szekció versenyprogramjában szerepelt, majd vetítették Melbourne, Puszan és London filmfesztiválján is.

Szaad első filmje, a Live from Dhaka a 2016-os szingapúri filmfesztiválon a legjobb rendező és a legjobb színész díját is elnyerte.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés