ACNEWS

Behódolt az amerikai elit egyetem a Hamász-tüntetőknek

Brown Egyetem / Fotó: Shutterstock
Brown Egyetem / Fotó: Shutterstock
Engedett a Hamász-párti tüntetőknek az USA elit egyeteme, a Brown. A diákok megrovás helyett engedményeket kaptak.
Hirdetés
Ad image

Amerika számos elit egyetemén zajlanak folyamatosan a palesztin-párti tüntetések, amik olyan szinten elharapóztak, hogy többet a rendőrségnek kellett feloszlatnia. A tiltakozók gyűlölet szlogeneket kántálnak és mélyen elítélik Izrael minden cselekedetét. A történet pedig nem egyszer csapott át antiszemitizmusba, miközben a tüntetők követelik az izraeliek és a gázai háborúban érintett vállalatok bojkottját. Utóbbi kapcsán jelentette be Christina Paxson, a Brown Egyetem elnöke, hogy májusban az egyetem vezetősége szavazni fog az érintett vállalatokkal való szerződések megszüntetéséről.

Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy az egyetem vezetősége elfogadja a diszkriminációt, amit a tiltakozó tábor követel egy ország ellen. A megállapodás értelmében 5 diáknak lehetősége lesz az egyetem vezetőségével megvitatni, hogy az iskola megszüntesse-e azokkal a támogató cégekkel a kapcsolatát, amelyek kapcsolatban állnak Izraellel. Ha az első tárgyalások megtörténtek májusban, az egyetemi bizottság javaslatot tesz az üggyel kapcsolatban szeptember végéig. A végső döntést a Brown igazgatósága hozza majd meg októberben – számolt be a Bild.

Az, hogy engedtek a szélsőséges nézeteket valló tüntetőknek meghozta a hatását. A tömeg dolga végeztével feloszlatta a sátortábort, amit a kampusz közepén építettek. Vállalták, hogy a tanév végéig nem sértik meg az egyetem szabályait.

Az igazgatóság döntése annak fényében különösen érdekes, hogy a Brown Egyetem alapvetően a világ elit egyetemei közé tartozik. Az egyik legjobb politológiai, mérnöki és művészeti képzést nyújtja, ahonnan számos politikus és világsztár is kikerült. A teljesség igénye nélkül itt végzett a Harry Potter filmek sztárja, Emma Watson, Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter, John F. Kennedy Jr. és az Office sztárja John Krasinski színész is.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés