ACNEWS

Bekeményít karácsony előtt az osztrák rendőrség

fotó:illusztráció / pixabay
fotó:illusztráció / pixabay
Aki iszik is, meg vezet is, könyörtelen rendőrökre és brutális bírságra számíthat már rögtön a határ túloldalán.
Hirdetés
Ad image

A kísértés különösen nagynak tűnik, mert tavaly a burgenlandi utakon 846 balesetből 99-ben alkohol is közrejátszott. Ausztriában sehol máshol nincs ilyen magas arány. A balesetek száma nőtt az elmúlt években, tavaly még drámaian is. „Az elmúlt 30 év legrosszabb alkohollal összefüggő balesetei történtek” – mondja Sabine Kaulich, a Közlekedésbiztonsági Tanács munkatársa.

A rendőrség fokozza a karácsony előtt a forgalmi ellenőrzések számát Ausztriában. A rendőrök egyre gyakrabban állomásoznak alkoholmérő eszközökkel a forraltboros és puncsos standok közelében.

Decenberben különösen sok az eset a Neusiedl am See ( Nezsider) és Oberwart (Felsőőr) körzetekben. Ez lehet a virágzó borturizmus mellékhatása is. Nem ok nélkül óv az ittas vezetéstől az ország minden pincészete. „Nem vagyunk büszkék a burgenlandi forgalmi helyzetre és statisztikákra” – mondja Heinrich Dorner a burgenlandi tartományi kormány regionális tanácsosa.

„Bizonyára nem lesz boldog karácsonya, ha elveszik a jogosítványát. Nem lesz boldog karácsonyod, ha ittasan okozol közlekedési balesetet. Nagyon egyszerű üzenetünk ez: „Inni és vezetni nem lehet” – idézi az autoszektor.hu Peter Rezart, az ARBÖ autóklub elnökét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés