ACNEWS

Bernadett apácaként 32 millió forintnyi aranyat lopott a templomokból

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
A rendőrség letartóztatott egy 45 éves apácát, Bernadettet, aki aranyat lopott egyházmegyéje templomaiból.
Hirdetés
Ad image

Letartóztattak egy apácát Olaszországban, aki a saját egyházmegyéjének templomaiból lopott értékes votív (fogadalmi) tárgyakat. A 45 éves, Indonéziából származó Bernadett nővér főleg aranyból készült tárgyakat lopott, amelyek becsült értéke 80 ezer euró (több mint 32 millió forint).

A nyomozók szerint az apáca kihasználta helyzetét, és szisztematikusan lefoglalta a legértékesebb tárgyakat, majd eladta azokat kereskedőknek. Az aranytárgyak nagy részét valószínűleg beolvasztották, és a nő az eladásukból származó bevételt külföldi bankszámlájára küldte. A nyomozás során ékszereket, valamint kisebb aranyrudakat találtak a nő birtokában. Az apáca jelenleg házi őrizetben van az egyházközség székhelyén, a Róma melletti San Cesareóban – számolt be róla a Blesk.

A nyomozást Sergio Melillo püspök indította el, aki hónapokkal ezelőtt jelentette a dél-olaszországi Ariano Irpino tartomány három plébániáján történt lopásokat. Az apáca elöljárónő volt, akit a közösség gondozásáért és orgonajátékáért becsültek. A püspöki rezidenciát is ő gondozta. Melillo azt mondta, hogy mélyen elszomorította az egész eset, de „az egyének vétkei nem szennyezhetik be az egyház képét és küldetését”. Hangsúlyozta az ártatlanság vélelmét, és dicsérte a nyomozás szakszerűségét.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés