ACNEWS

Betegségek, amelyekre az agyad figyelmeztet

Unsplash
Unsplash
Álmodsz róluk, de nem figyelsz rájuk.
Hirdetés
Ad image

A betegség első jeleire többnyire azonnal segítséget kérsz. De tudtad, hogy az agyunk akár álmunkban is figyelmeztethet a közelgő vagy már kialakult betegségre? Eláruljuk, mikor érdemes különös figyelmet fordítanod az álmaidra.

Magas vérnyomás

Nagyon gyakran előfordul, hogy az emberek a magas vérnyomás kialakulásának első hónapjaiban rendkívül zavaros álmokat látnak. Az álomforgatókönyv a globális méretű kataklizmáktól kezdve a szomszédokkal való veszekedésig bármi lehet. Ráadásul minél aktívabban emelkedik a nyomás, annál ijesztőbb az álom. Természetesen nem csak az alvásra kell összpontosítania, lehet, hogy krónikus stresszben szenved, és csak egy jó éjszakai alvásra lenne szüksége. Fontos, hogy a magas vérnyomás egyéb előidézőit is számba vegye.

Tüdőbetegségek

Ha a légzőrendszerével van probléma, nem ritka, hogy olyan álmokat lát, amelyekben valaki vagy valami elzárja az oxigént. A leghátborzongatóbbak álmok közé tartozhat az élve eltemetés, vagy egy füsttel teli szoba. Sokan szó szerint nem tudnak elaludni, ha felriadnak, ami hosszan tartó álmatlansághoz vezet. Legyen tisztában az állapotával.

Gyomor-bélrendszeri betegségek

A gyomor- és bélrendszeri problémákról vallanak az olyan álmok, ahol sok a vér, és ez nem feltétlenül az álmodóé. Szintén riasztó álomnak tekinthető, amelyben hétköznapi ételeket fogyaszt, de mindegyik keserűnek tűnik. Érdekes módon a keserűség érzése ébredés után is megmarad.

Szívproblémák

Az álombéli cselekvés és küzdelem a jellemző azoknál, akik szív- és érrendszeri betegségekben szenvednek. Az fantáziában kibontakozó üldözések, lövöldözések és kemény akciók az adrenalin felszabadulásához vezetnek. Egyesek extrém sportokat élnek át, bár az életben soha nem kockáztatnák meg a hegymászást.

(via)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés