ACNEWS

„Biden még az elnök, de Trump van már hatalmon!”

Forrás: Pixabay
Forrás: Pixabay
A demokrata és a republikánus párt az amerikai szenátusban az Izraelnek és Ukrajnánk nyújtott pénzügyi támogatásról döntött. Az utolsó szót végül Donald Trump mondta ki.
Hirdetés
Ad image

Az amerikai választások kapujában egyre élesebb viták alakulnak ki a demokraták és a republikánusok között. A szenátus most az Izraelnek és Ukrajnának nyújtott pénzügyi támogatásról döntött, ami a választási kampányt folytató Donald Trump közbelépése miatt elbukott.

„Egy ember arra kényszeríti az USA-t, hogy elhagyjon egy szövetségest, Ukrajnát. Ennek maradandó következményei lesznek az ország megítélésére és a nemzetközi kapcsolatok egészére nézve. Ezt gazdaságilag is érezni fogjuk” – vélekedett Kurt Seintitz, a Kronen Zeitung külpolitikai szakértője, aki a választásokkal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy „Bár Biden még az elnök, de Trump van már hatalmon”.

A mondat pedig igaz, állítja a szekértő. A republikánusok befolyásával ugyanis Trump egészen novemberig meghatározó része az amerikai politikának.

„Nem engedi, hogy a választásokig több olyan törvényt fogadjanak el, amely a demokratákat hatalomra juttathatná. Ez azt jelenti, hogy kilenc hónapnyi politikai blokád következik az USA-ban” – fogalmazott a szakértő.  Kurt Seintitz szerint az elmúlt 100 év teljes amerikai politikája a feje tetejére állt. A Republikánus Párt egyfajta szektává vált, aminek az élén a messiás, egy megváltó áll. Donald Trump, aki nem képes kompromisszumra. Az amerikai demokrácia aonban csak mindkét ház jelenlétével működik.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés