ACNEWS

Bódis József: Nőtt a továbbtanulási kedv

Nőtt a továbbtanulási kedv; tavalyhoz képest 11 százalékkal emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma - hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára csütörtök este az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában.

Hirdetés
Ad image

Nőtt a továbbtanulási kedv; tavalyhoz képest 11 százalékkal emelkedett a felsőoktatásba jelentkezők száma – hangsúlyozta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára csütörtök este az M1 aktuális csatorna műsorfolyamában.

Bódis József egy órával a felvételi ponthatárokat ismertető rendezvény előtt elmondta: 2020-hoz képest ebben az évben 10 ezer 300-zal többen – mintegy 102 ezren jelentkeztek – a felsőoktatásba. Az államtitkár nagyon jónak értékelte ezeket a számokat, hozzátéve, hogy a fiatalok szeretnének diplomát szerezni; „nőtt az oklevél és a diploma presztízse”.

A fiatalok „olyan jövőképet képzelnek maguknak, amelyben a képzettség és a minőség komoly szerepet kap” – fogalmazott az államtitkár.

Mint kifejtette, nőtt az érdeklődés az agrár- és pedagógusképzések, valamint a műszaki-informatikai képzések, valamint az orvosképzés iránt is, a „slágerszakok” ugyanakkor továbbra is a gazdaságtudományi képzések.

Bódis József beszámolt arról is, hogy az új külföldi hallgatók számáról még nincsenek pontos adatok, de összességében az elmúlt években a felsőoktatás „nemzetköziesítési programja” sikerrel járt, amelynek köszönhetően több mint 38 ezer külföldi hallgató tanul Magyarországon. Megjegyezte azt is, hogy az ő számukat tovább kívánják emelni. (MTI)

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés