ACNEWS

Megcsípte a bolha – amputálni kellett a végtagjait

Fotó: Illusztráció / Pixabay
Fotó: Illusztráció / Pixabay
Egy férfinak napokig az életéért kellett küzdenie. A család tévesen azt feltételezte, hogy influenzás. A végtagjaiba került a tévedés.
Hirdetés
Ad image

A 35 éves Michael Kohlhof a texasi San Antonióban került a sürgősségi osztályra. A tünetei először influenzára hasonlítottak, majd a férfi hirtelen nem érezte a lábujjait. Addig senki sem sejthette, mi vár rá a következő tizenegy napban. Most már újra jól van, de a keze és a lába hiányzik.

A kórházi tartózkodása 24 óra alatt rémálommá változott. A férfi szeptikus sokkot kapott, az intenzív osztályra került, és lélegeztetőgépre kapcsolták. Emellett dialízist is kapott. Az állapota  viszont egyre rosszabb lett. Hogy életben tartsák, gyógyszerek sorát adták be neki – de szervezete nem bírta.

Aztán jött a sokkoló hír: „Június 20-án azt mondták, hogy hívjam fel a legközelebbi rokonokat, hogy elbúcsúzhassanak tőle” – emlékezett vissza az édesanyja. Ennek ellenére az orvosok tovább harcoltak.

Tizenegy álmatlan éjszaka után a család fellélegezhetett: Michael Kohlhof egészségi állapota javult, újra önállóan is tudott lélegezni. A jó hír azonban nem tartott sokáig. A kezén és a lábán egy vazopresszoros kezelés következtében száraz üszkösödés alakult ki, amit az orvosok már nem tudtak kezelni. Emiatt mindkét kezét, beleértve az alkarjának egy részét is, és a lábfejének egy részét amputálni kellett.

Időközben a borzalom oka is kiderült. A 35 éves férfi tífuszos lázban szenvedett – egy bolhacsípés miatt. Az orvosok szerint a tífusznak ez a formája rendkívül ritka az Egyesült Államokban. A betegség azonban észrevétlen maradt, amíg szinte már túl késő nem lett – írja a blick.ch.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés