ACNEWS

Bon Jovi dalokkal kínozzák az orosz foglyokat

Fotó: Pixabay
Fotó: Pixabay
Az oroszországi börtönben különleges zenével kínozzák a rabokat. Ezek között szerepelnek Bon Jovi és az AC/DC dalai is.
Hirdetés
Ad image

Bon Jovi, AC/DC, Abba. Legalább két dolog közös bennük: mindhárom zenekar a hetvenes-nyolcvanas évek legnagyobb slágergyárosai közé tartozik – és mindhármat kínzási módszerként használják az orosz börtönökben.

Oroszország egyik legszigorúbb börtönében, a Kapotnya-7 előzetes letartóztatási központban van egy lista a dalokból, amelyeket minden reggel lejátszanak a raboknak a hangszórókon keresztül.

Az egyik politikai fogoly, akit jelenleg Kapotnyában tartanak fogva, az ismerősei által vezetett Telegram-fiókján azt írja: „Ezt a lejátszási listát napról napra, hónapról hónapra ismétlik. Minden reggel bírósági tárgyalásra váró oroszok ezrei hallgatják, köztük politikai foglyok”.

A Bon Jovi slágerei közé tartozik a „One Wild Night” és az „It’s My Life”, ez utóbbit maga a zenekar is felhasználta, hogy támogassa Ukrajna védelmi erőfeszítéseit az orosz erőkkel szemben.

De a megaslágereket kínzásként használják az oroszok által megszállt Donyeckben, a The Dark Side néven ismert börtönben is. Shaun Pinner brit katona, aki a Mariupolért vívott csatában esett fogságba, ezt tavaly ősszel mondta el – írja a blick.ch.

Pinner a Mariupolért folytatott harc során került orosz szeparatisták fogságába. „Körülvettek az orosz szeparatisták. Levetkőztettek, ok nélkül combon szúrtak egy késsel, és 20 percen át vertek”. A kínzás része volt az áramütés is.

A cellájában aztán egy teljesen másfajta kínzást élt át: a Slipknot nevű heavy metal zenekar zenéje és az Abba zenéje szólt a nap 24 órájában, végtelenített hurokban. „Soha többé nem akarok egy Abba-dalt sem hallani” – mondta Pinner.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés