ACNEWS

Bőnyi halállista – japán film adja a mintát az iskolásoknak

Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Illusztráció / Fotó: Shutterstock
Animációs sorozat sarkalhatta a Halállistát készítő iskoláslányt arra, hogy szíven szúrja Mirellát. Nem ez az első eset…
Hirdetés
Ad image

Nem a bőnyi az első eset, hogy egy gyerek halállistát készít, amely borzalmas tettekre sarkallja őt. Tavaly például a fülöpjakabi 15 éves Levente baltával ölte meg az édesanyját. Később kiderült, hogy neki is volt egy Halállistája, amelyen több, mint 100 ember neve szerepelt. Így akart “üdvösségre” találni.

A halállista készítésének egy japán manga képregény a forrása, melyből több évados anime sorozat is készült, majd 2006-ban egy film is. A címe: Death Note azaz Halállista.

A történet, Jagami Light, egy középiskolás diák tetteit követi nyomon, akinek birtokába kerül egy természetfeletti erővel rendelkező jegyzetfüzet, a „Halállista”, amelyet egy Ryuk nevű halálisten hagyott el a földi világban. A Halállista birtokosa bárkit meggyilkolhat, akinek ismeri az arcát és a nevét, majd utóbbit leírja a füzetbe. Light a jegyzetfüzet segítségével egy olyan utópikus világot akar megteremteni és uralni, amelyben nem létezik a gonosz, bármennyi emberéletbe is kerüljön az. Miközben ő maga is sorozatgyilkossá válik.

Valószínűleg a Bőnyi Általános iskolás lány is nagy rajongója volt az animációs sorozatnak, mely végül – többek között – arra késztette, hogy szíven szúrja Mirellát, az osztálytársát.

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés