ACNEWS

Bőnyi késelés: Mirellát kérte hetespárnak, hogy kettesben maradhassanak

Fotó: OMSZ illusztráció
Fotó: OMSZ illusztráció
Összeomlott a megkéselt kislány osztálytársa is,  ő az egyetlen szemtanúja a brutális támadásnak.
Hirdetés
Ad image

Kihallgatta a rendőrség a megkéselt Mirella osztálytársát, aki az első órát követő szünetben a tanteremben nézte végig, ahogy leszúrják a barátnőjét. Annyi már bizonyos, hogy a kis szemtanúnak pszichológiai kezelésre lesz szüksége a látottak miatt. A rendőrség őt és az összes hatodikost kihallgatta, amin a szülőkön kívül két pszichológus is részt vett. Mint azt az AcNews megírta, a bőnyi általános iskolában késsel szívtájékon szúrtak egy diáklányt az első órát követő szünetben. A késelő lány korábban összeírta, hogy kiket akar megölni. Ezen a listán szerepelt Mirella neve is. Akit a mentőhelikopter válságos állapotban vitt a győri Petz Aladár kórházba, azóta megműtötték.

„A támadó és az áldozata is hetes volt a hatodik osztályban, ezért nem mentek ki az udvarra. A késelő lány korábban szándékosan kérte, hogy ő is hetes legyen, így a szünetben kettesben maradhasson Mirellával. Azonban egy másik kislány is a teremben volt, de félelmében elbújt, ő végignézte a tragédiát” – nyilatkozta az AcNews-nak az informátora. A hírre Mirella Ausztriában élő édesapja azonnal a győri kórházba rohant, ahol feleségével aggódva várta a műtét végét.

„Egyre gyakoribb az iskolai erőszak, amelynek hátterében mentális zavarok (szorongás, depresszió és személyiség torzulások) állhatnak – nyilatkozta az AcNews-nak Hal Melinda, az MCC ismert klinikai szakpszichológusa. – A látott minta és a fiatalokat érintő ingerek egyaránt kiválthatnak extrém erőszakot. A szemtanú ugyanúgy súlyos traumát élhet át. Ezért fontos, hogy a szülők szakemberhez forduljanak vele.”

Facebook
Twitter
Reddit
Telegram
Email
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés